WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Slaap lekker! Slaapkamerplanten voor een fijne nachtrust

Planten zijn enorm goed voor je gezondheid. Naast dat ze de lucht zuiveren en zorgen voor zuurstof, zijn er ook slaapkamerplanten die ervoor zorgen dat je lekker kunt slapen. Ze reduceren stress, werken kalmerend en voorkomen een dichte neus (zo irritant!).

slaapkamerplanten

Lepelplant

Deze kamerplant herken je aan de witte, opgerolde bloemen tussen de vele groene, ietwat dunne bladeren. Deze fijne slaapkamerplant staat niet alleen hartstikke leuk in je interieur, hij is ook nog eens een echte luchtzuiveraar. Volgens de NASA Clean Air studie kun je ‘m het beste in je slaapkamer zetten voor een partij schone longen. Op die manier herstelt je lichaam extra snel van alle hectiek van de dag.

Eucalyptus

Het is niet zonder reden dat de heerlijkste spa’s en sauna’s naar eucalyptus ruiken. Deze plant heeft een rustgevend effect, die ervoor zorgt dat je zintuigen tot rust komen. Steek een paar takken in een bos bloemen, of droog ze en hang ze boven je bed. Ben je een echte liefhebber, dan kun je ook een paar eucalyptustakjes naast je kussen leggen.

Valeriaan

Dit middeltje ken je vast als paardenmiddel tegen slapeloosheid. Goed nieuws is dat je valeriaan niet per se hoeft te slikken om de positieve effecten ervan te merken. De geur van de bloemen is heerlijk en helpen je om iets makkelijker in slaap te vallen. Zet een plantje dichtbij het hoofdeinde van je bed om ‘m goed te kunnen ruiken.

Lavendel

Als je als een blokje in slaap wil vallen, is lavendel je beste vriend. De bloemen blijven heel lang heerlijk ruiken en kun je zowel aan de plant laten zitten, als afknippen. Kies je voor de laatste optie, doe ze dan in een zakje en leg ze onder of naast je kussen.

Tip: gooi wat lavendelbloemetjes in een laagje water en laat ze een dag weken. Besprenkel je kussen of dekbed ermee om de geur goed te kunnen ruiken.

Monstera

Met haar grote, diepgroene bladeren is de monstera een van onze favoriete kamerplanten. Helemaal voor naast je bed, want volgens de filosofie bevordert deze koning van de slaapkamerplanten grootse dromen en is het een echte geluksbrenger. Daarnaast is ‘ie ook nog eens een sfeervolle kamergenoot.

nog meer: Slaapkamer