WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Verwen jezelf met een luxe slaapkamer

Droom je van de luxe van een hotel, maar dan gewoon bij jou thuis? Tover je slaapkamer dan met een paar simpele trucs om tot een luxe hotelkamer. Zo eentje met een perfect opgemaakt bed met het allerzachtste beddengoed.

Luxe beddengoed

Knisperend beddengoed van linnen of zacht katoen-satijn doet je meteen denken aan een luxe hotelkamer. Wat een verwennerij om niet alleen op vakantie, maar elke dag onder het mooiste beddengoed te stappen. Trakteer jezelf daarom op een mooi dekbedovertrek of zet er eentje op je verlanglijst voor je verjaardag of de feestdagen.

Linnen of satijn?

Linnen is drie keer sterker dan katoen en blijft veel langer mooi dan katoen, hoe vaak je het ook wast. De ventilerende stof voelt koel in de zomer en behaaglijk in de winter. Ook fijn: huisstofmijt houdt niet van linnen, ideaal als je allergisch bent dus. Beddengoed van katoen-satijn glanst subtiel en geeft je slaapkamer daardoor een luxe uitstraling. Satijn is net als linnen heerlijk verkoelend en zorgt zo voor een goede nachtrust tijdens warme nachten. Nog een plus: katoen-satijn kreukt niet, wel zo makkelijk met het bed opmaken.

Tip: kies voor luxe nudetinten uit de vtwonen bedlinnen collectie. En droom je van een bed op maat? Check dan de Lifestyle by vtwonen boxspring collectie.

Bed opmaken

Een rijkelijk opgemaakt bed hoort bij een hotel-luxe slaapkamer. Maak het bed op met een onderlaken, laken, een luxe dekbedovertrek, een plaid of sprei en minstens vier kussens. Zet de hoofdkussens rechtop en de extra kussens er losjes tegenaan. Kies voor verschillende kleuren en formaten als je het niet allemaal te serieus wilt aanpakken of voor ton-sur-ton voor een wat rustiger beeld.

Zien: slaapkamer make-over door stylist Marianne

Sjieke slaapkamerkleuren

Kleuren hebben veel invloed op je stemming en de sfeer in een ruimte, daarom is je kleurkeuze voor de slaapkamer misschien nog wel belangrijker dan voor de rest van je huis. Wit, beige, groen en zachtgeel werken goed in de slaapkamer. Vind je dat er bij een luxe slaapkamer wat meer kleur hoort? Kies dan voor terra- en natuurlijke steentinten. En wat dacht je van venkelgroen? Een poederachtige krijtverf laat je muren nog zachter en luxer lijken.

Shoppen in stijl…

nog meer: Slaapkamer