WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Mooi én praktisch: een nachtkastje stylen doe je zo

Niet zo onmisbaar als een bed, maar wel bijna net zo belangrijk: je nachtkastje. Alles voor je avond-, nacht- en ochtendrituelen kun je kwijt op het kastje naast je bed. Of erin natuurlijk, als het niet per se in het zicht hoeft te liggen. Wel zo fijn als ie mooi, maar ook praktisch is. Een nachtkastje stylen doe je zo.

vtwonen 1-2020 | nieuwe: vtwonen collectie verlichting slaapkamer donker | nachtkastje stylen

Nachtlampje

De beste nachtrust heb je in een donkere slaapkamer. Toch mag verlichting niet ontbreken om je bijvoorbeeld de weg te wijzen bij nachtelijk toiletbezoek. Nachtlampjes kun je boven je bed hangen, maar een mooie tafellamp kun je ook stylen op het nachtkastje. Sla jij graag voor het slapen nog een boek open in bed? Kies dan voor een verstelbare lamp zodat je de bladzijdes goed kunt belichten. 

LEES OOK
Kleine slaapkamer? Ga de hoogte in

Wekker

Nu we allemaal vergroeid zijn met onze mobiele telefoons, gebruiken steeds minder mensen een ouderwetse wekker. Toch is het helemaal niet zo’n gek idee om er (weer) een in huis te halen. Smartphones kunnen een goede nachtrust namelijk behoorlijk in de weg zitten. Met name als je weer net iets te lang blijft doorscrollen op social media. Verban dat ding dus uit de slaapkamer en verwelkom een ouderwetse wekker. Met een wake-uplight word je ook nog eens heerlijk ontspannen wakker. Op je nachtkastje kun je die perfect stylen.

Opbergen

In plaats van alles los op je nachtkastje te gooien, is het wel zo mooi als er een speciaal plekje is voor bijvoorbeeld je sieraden. Met een opbergbakje is dit probleem al snel opgelost. Daarnaast zorgt minder ‘rommel’ in de buurt voor meer innerlijke rust. Zorg dus voor orde in de chaos die een nachtkastje soms kan zijn. Nu hoef je niet te denken aan de standaard opbergers, maar een mooie schaal of een trendy zeepbakje kan juist ook prima dienst doen. 

Extra ontspannend

Niet alleen kleuren kunnen invloed hebben op je gemoedstoestand, geuren hebben dat ook. Waarom zou je dat niet toepassen in de slaapkamer? Zo zijn er geuren die je extra helpen ontspannen, denk bijvoorbeeld aan lavendel. Met een geurkaars, geurstokjes of brander op je nachtkastje kom je binnen no time in de zen modus. Hallo goede nachtrust!

nog meer: Slaapkamer