WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

6x alternatief voor nachtkastjes

Nachtkastjes passé? Of heb je simpelweg te weinig plaats naast je bed voor een compleet meubel? Kies dan uit een van deze verrassende alternatieven voor het nachtkastje.

6x alternatief voor nachtkastjes - wandplank - Design Letters - vtwonen

Wandplank als nachtkastje

Mobiele telefoontjes, we kunnen eigenlijk niet meer zonder, dus ook ’s nachts leggen we ‘m gerust naast ons in de lader. Maar met al die stralingen kun je er beter voor kiezen om deze geniepige nachtrustverstoorders een stukje verder van je bed te leggen. Een plank aan de muur is dan een slim alternatief voor een nachtkastje. Zo houd je de straling iets verder bij het hoofd vandaan! Bovendien is een brede plank boven het bedhoofd een sfeermaker van formaat: je hebt het gevoel van een gezellig nisje en je kunt er tegelijkertijd al je favoriete items op kwijt. Tip: Verf de brede plank in dezelfde kleur als je muur voor een stoer effect.

6x alternatief voor nachtkastjes - fotolijstplank - vtwonen

Fotolijstplankjes

Uiteraard kun je veel beter je mobieltje gewoon in de woonkamer laten voordat je jouw bed induikt. Des te meer ruimte je overhoudt voor leuke accessoires op je alternatieve nachtkastje; zoals met een fotolijstplankje. Want zeg nu eerlijk, meer dan een foto van vriend(in)lief of je huisdier heb je toch niet nodig naast je bed!

Alternatief voor nachtkastje nachtkastjes Ferm Living

Wandhuisje

Voor de allerhipsten onder ons kun je kiezen voor het huisje Studio 5 van Ferm Living. Het huisje is ontzettend handig voor het opbergen van de kleine spullen zoals bijvoorbeeld haarelastiekjes, sieraden of alle andere dingen die je snel kwijt raakt. Tip! Om er een persoonlijk huisje van te maken kun je in de vakjes foto’s neerzetten. Ook leuk voor de rest van het huis!

Alternatief voor nachtkastjes - pronkrek - vtwonen

Multifunctioneel alternatief

Een plankje aan de muur hangen kan voor sommige mensen nog een hele opgave zijn. Begin je er liever niet aan? Het pronkrek van vtwonen zet je gewoon tegen de muur zonder dat er een boor aan te pas hoeft te komen. Daarnaast is het een ideaal item om al je favoriete tijdschriften binnen handbereik te hebben. Liever iets minder massief? Kies dan voor een ladder om je tijdschriften en boeken overheen te hangen!

Opvallende nachtkastjes

Kan het voor jou niet gek genoeg? Kies dan voor een opvallend nachtkastje in de vorm van een wandrek of boekenplank die in het oog springt. Dus geen standaardvormen, maar multifunctionele meubelstukken die ook nog eens goed zijn voor de sfeer in de slaapkamer. Tip! Bekijk ook eens alle kapstokken. Die haakjes zijn namelijk ideaal om opladers of sieraden aan te hangen en aan het rek erboven kun je tijdschriften of boeken opbergen.

Bedtafel

Slaap je in een hoogslaper? Niets handiger dan een bedtafeltje. Nooit meer ’s nachts je bed uit voor een glaasje water en je boek hang je gewoon over het randje. Daarnaast is de bedtafel ook een perfecte manier om ontbijt op bed te eten. Tip! Zo vallen er minder kruimels in bed. Ook een goed idee: de muurorganiser van Umbra. Dit item biedt plaats voor een je telefoon, pen en bril en door de handige haakjes kun je er zelfs je badjas aan ophangen!

Meer inspiratie? Kijk dan eens bij onze opbergers en lees hier hoe je een nachtkastje van een stoel maakt. Wie weet vind je hier dan precies het alternatieve nachtkastje dat bij je past. Wil je toch een klassiek nachtkastje naast het bed? Bekijk dan hier de 12 mooiste nachtkastjes.

nog meer: Slaapkamer