WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Ga je online een bed of matras kopen? Let dan hier op

Online een bed of matras bestellen kan best tricky zijn, je kunt ‘m tenslotte niet even uittesten in de winkel. En dat is toch wel heel belangrijk voor een goede nachtrust. Toch heeft online een bed of matras kopen zo zijn voordelen. Met name de prijzen zijn vaak een stuk aantrekkelijker. Ben je van plan om online een bed of matras te kopen? Check dan even deze tips.

vtwonen 04-2021 | collectie dekbedovertrek 2021 | paars dekbed met bloemen en wit bijzettafeltje | online een bed of matras kopen
Katoenen dekbedovertrek Natural Stone in kleur lila, 140×200/220 cm, 200×200/220 cm en 240×200/220 cm (inclusief kussenslopen). Ook verkrijgbaar in kleur antraciet, donkergroen en terra. Op het bed katoenen Pattern quilt in kleur donkergroen (uni aan de binnenkant), verkrijgbaar in 180×250 cm en 260×250 cm. M.m.v. vtwonen.nl (nachtlamp van Bolia), loods5.nl/design (witte bijzettafel, glazen vaas). Overig privébezit.

Elk voordeel heeft z’n nadeel

Het grote voordeel van online een bed of matras kopen is vaak de prijs. Deze is online vaak lager dan in de winkels omdat er geen meters aan showroom nodig zijn en personeel op de winkelvloer overbodig is.

Daarnaast heb je vaak fijne extra voorwaarden. Zo wordt het bed meestal gratis thuisbezorgd én geïnstalleerd, dit in tegenstelling tot het aanschaffen van een bed in de winkel. Dan moet je nog maar net zien hoe het bed thuiskomt. Ook is er vaak een ruimere periode waarin het bed getest kan worden. Bevalt het bed toch niet? Dan is het makkelijker om deze terug te sturen naar de webwinkel. 

Een nadeel van online een bed bestellen is dat je niet even kunt proefliggen. En dat is toch wel heel belangrijk als je een bed koopt. Toch kun je als je rekening houdt met een aantal dingen toch online een bed scoren dat goed bij je past.

LEES OOK
Zelf een bed maken: 8 ideeën op een rij

Hoe kies je het juiste bed of matras?

Een bed of matras uitkiezen is iets heel persoonlijks. Online kan dat lastig zijn omdat je niet kunt proefliggen. Toch zijn er vaak voorwaarden bij de webwinkel die dat probleem tackelen. Zo is er een ruime proefperiode en kun je, mocht het matras niet bevallen, deze altijd terugsturen. Maar het liefst kies je meteen de juiste. Een paar tips om tot het beste matras te komen:

 • Bedenk goed hoe jouw oude matras in jouw wensen voldeed. Was het formaat goed? En de stevigheid van het matras? Bepaal op basis hiervan of je weer voor een zacht matras wilt kiezen of dit keer bijvoorbeeld voor een middelhard exemplaar. 
 • Lengte en postuur spelen een grote rol bij het kiezen van een matras. Hoe langer je bent, hoe fijner een groot matras is. Hetzelfde geldt voor gewicht. Een hard matras voelt voor iemand met een lager gewicht veel harder aan dan iemand met een hoger gewicht.
 • Houd ook altijd rekening met de hoogte van het bed. Een hoger bed is vaak fijner en makkelijker voor het in- en uitstappen.
 • Ook het materiaal waarvan het matras is gemaakt is belangrijk. Zo heeft het materiaal invloed op de warmteregulering, het absorberen van vocht en eventuele allergieën. Lees je hierover goed in voordat je een keuze maakt.

LEES OOK
Zo kies je het perfecte hoofdkussen

Let hier op als je online een bed of matras koopt

Naast het uitkiezen van het juiste bed of matras komen er online nog een paar dingen kijken voor de aanschaf. Zo moet je goed letten op de voorwaarden om verrassingen te voorkomen. Daarnaast wil je het bed of matras probleemloos kunnen retouneren als het niet naar wens is. Let op deze zaken:

 • De betaalwijze. Achteraf betalen is in dit geval het best, omdat je dan pas hoeft te betalen als het bed of matras echt goed bevalt. Betaal je van tevoren? Check dan altijd of je je geld terugkrijgt bij retournering. 
 • Mocht je geen geld terugkrijgen bij het retour sturen van het matras, welke opties zijn er dan nog meer? En komen daar extra kosten bij kijken? 
 • Hoe zit het met de proefperiode van het matras? Hoe lang is deze periode?
 • Hoe wordt het matras thuisbezorgd en hoe zit dat met de kosten? Hetzelfde geldt voor het retour sturen van het matras. 
 • Check ook altijd hoe het matras geretourneerd moet worden. Is dit bijvoorbeeld in de originele verpakking? En in welke staat moet het matras zijn om nog geretourneerd te worden?
 • Zoek altijd zoveel mogelijk recensies op over het matras of bed voordat je tot aankoop overgaat. Lees niet alleen over de kwaliteit van het matras zelf, maar ook over de webwinkel waar het bed of matras wordt aangeschaft. Hoe zit het bijvoorbeeld met de communicatie en klantvriendelijkheid?
 • Daarover gesproken: check altijd goed hoe je contact op kunt nemen met de webwinkel. Zijn er verschillende opties zoals bijvoorbeeld een telefoonnummer, chat of e-mail? Dan is de kans een stuk groter dat je snel geholpen wordt, mocht dat nodig zijn.

LEES OOK
Het geheim van de perfecte slaapkamer

nog meer: Slaapkamer