WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Maak de slaapkamer zomerproof in vier stappen

In de zomermaanden kunnen de nachten soms subtropisch warm aanvoelen. Bereid je daar alvast op voor, nu de temperaturen nog meevallen. Badend in het zweet wakker worden is er niet meer bij als je jouw slaapkamer zomerproof maakt! 

Maak je slaapkamer zomerproof

Lekker luchtig

Dat zware en megawarme dekbed is het eerste waar je gedag tegen moet zeggen als je een zomerproof slaapkamer wil. Als het ’s nachts niet kouder wordt dan twintig graden, dan wil je het liefst onder helemaal niets liggen. Toch geeft een deken net dat beetje extra gevoel van veiligheid en geborgenheid. En daarom is een zomerdekbed echt niet zo’n verkeerd idee. Voor de echte warmtebronnen onder ons: een fijn en luchtig dekbedovertrek volstaat vaak ook.

LEES OOK
Dit zijn de slaapkamertrends voor de zomer van 2021

Ontfluffen 

In de winter kun je geen genoeg krijgen van fluffy en zachte materialen: je rolt je er het liefst de hele dag in op. In de zomer moet je er daarentegen niet aan denken. Alleen al de gedachte van het zachte materiaal dat aan je benen plakt… Tijd om de slaapkamer te ontfluffen. Weg met die dekens en extra zachte kussens. Vervang deze door fijne en luchtdoorlatende stoffen zoals katoen en linnen. Waarschijnlijk zul je die kussens en spreien niet gebruiken als het snoeiheet is buiten, maar hé: een beetje sfeer kan geen kwaad in een zomerproof slaapkamer.

Frisse lucht

Om de warmte te bestrijden, is een ventilator een uitkomst. Schaf die vroegtijdig aan, zodat je niet teleurgesteld wordt door lege schappen zodra er een hittegolf aankomt. Breekt er een warme dag aan? Houd deuren, ramen en gordijnen dan potdicht overdag. En laat de boel ’s avonds goed doorluchten door ramen en deuren tegenover elkaar open te zetten. Plaats een ventilator voor het raam om frisse lucht naar binnen te laten waaien. Of voor de deur om warme lucht naar buiten te blazen. 

LEES OOK
Zonnebril voor je huis: soorten zonwering op een rij

Let the light in

Naast het gedag zeggen tegen extra zachte en warme materialen, geldt hetzelfde voor donkere kleuren. Wissel een donker dekbedovertrek in voor een lichtgekleurde of verf een muur in een mooie pastel. Lichte kleuren weerkaatsen licht, donkere kleuren absorberen het. Hoe donkerder je kamer, hoe meer warmte ie zal vasthouden. Tenslotte sta je extra fijn op in een lichte kamer: je krijgt er direct een energieboost van. 

nog meer: Slaapkamer