Benut elke meter met een hoekkast in de slaapkamer

Op maat gemaakte kast in kleuren Zandbeige U156-9 en Natural Grey U115, prijs op aanvraag (woninginrichting-aanhuis.nl). Plafondspot Nymåne € 39,95, rotan kruk Tänkvärd € 39,95 (ikea.nl). Vloerkleed loper jute natural € 99,45 (rocaflor.nl). Gordijnen Gathered Natural, per stuk € 49,- (lidor.nl). Spiegel € 9,99 (xenos.nl). Rek voor surfplanken zelfgemaakt. Surfplanken, kleding, gordijnroedes privébezit. Beeld JA | vtwonen weer verliefd op je huis | seizoen 11, aflevering 4 | styling Eva van de Ven |
Beeld JA | vtwonen weer verliefd op je huis | seizoen 11, aflevering 4 | styling Eva van de Ven |

Of je nu iedere nacht oplaadt in een knusse kamer, ruim paleis of zolderkamer met schuin dak; extra opbergruimte komt altijd van pas. De hoeken in een slaapkamer blijven vaak onbenut. Vul deze lege meters makkelijk en stijlvol op met een hoekkast in de slaapkamer voor je garderobe.

Lees verder onder de advertentie

Waarom kiezen voor een hoekkast in de slaapkamer?

Een slaapkamer is dé plek om bij te komen van een hectische dag en op te laden voor de volgende dag. Tot rust komen is lastig in een rommelige kamer, waar je wordt afgeleid door kledingstukken die overal en nergens liggen. Met een hoekkast als kledingkast in de slaapkamer is je persoonlijke kledingcollectie zo opgeborgen. Ideaal, want hij is functioneel, anders dan anders én extra ruim.

  • Functioneel: de hoeken van een ruimte laat je vaak leeg. Zonde, want er gaan centimeters aan ruimte verloren. Maar niet met een hoekkast in de slaapkamer. Daarmee geef je de verloren hoeken weer een functie.
  • Anders dan anders: zeg nou zelf, een hoekkast is toch net wat spannender dan die standaard kast? Geef je slaapkamer een boost met een item dat de show steelt.
  • Extra ruim: de hoek die je normaal niet zou gebruiken blijkt opeens juist van grote waarde, want de hoek van een hoekkast is extra diep. En dat betekent? Juist, nog meer ruimte voor kleding.

Een hoekkast met draai- of schuifdeuren

Een hoekkast met deuren is wel zo fijn voor een opgeruimd gevoel en stofvrije kleding. Maar welke deuren geven je straks toegang tot de nieuwe hoekkast in de slaapkamer? De meest gangbare deuren zijn draaideuren. Deze draaien naar buiten open. Zorg ervoor dat er in de kamer voldoende ruimte is om de deuren open te slaan.

Lees verder onder de advertentie

Als je in de slaapkamer om ruimte verlegen zit, zijn schuifdeuren een slimme optie. Je hoeft geen rekening te houden met de draaihoek van de deuren, waardoor de afstand tussen het bed en de kast kleiner kan zijn. Zolang jij ertussen kunt staan, ben je safe.

De hoogte en de laagte in met een hoekkast in de slaapkamer

Woon je in een loft of een oud herenhuis? Dan ben je waarschijnlijk een van de gelukkigen met hoge plafonds. Benut de ruimte volledig met een extra hoge hoekkast in de slaapkamer. Zo gun je jezelf nóg meer opbergruimte. Het is aan te raden om minimaal 20 centimeter ruimte over te houden tussen de bovenkant van de kast en het plafond. Zo haal je er nog makkelijk een stofdoek overheen. Óf ga voor een inbouwkast die je doortrekt tot het plafond. Heb je ruimte over? Zet dan ook een lage hoekkast in de slaapkamer, zoals een ladekast. Een goede afwisseling van lage en hoge meubels in een kamer zorgen voor extra diepte. En zo creëer je extra plek om bijvoorbeeld dekbedovertrekken en handdoeken op te bergen.

Benut de ruimte optimaal met een hoekkast op maat in de slaapkamer

Heeft de slaapkamer unieke afmetingen of aparte vormen? Of heb je een kleine zolderslaapkamer waar je schuine daken moet omarmen? Dan biedt maatwerk dé uitkomst. Zeker als het gaat om het creëren van kastruimte. Omdat de hoekkast precies op maat gemaakt wordt benut je de ruimte in de slaapkamer optimaal.

Lees verder onder de advertentie

Het voordeel van een kast op maat is dat je deze zelf kunt indelen. Denk bijvoorbeeld goed na over opbergruimte voor de foute kersttrui, zomerse tops en dikke winterjassen. Houd je deze liever uit het zicht? Kies er dan voor om deze in de kast in afgesloten manden of kubussen te bewaren. Daar heb je extra legplanken voor nodig. Naast de standaard roedes en legplanken zijn lades en uitschuifbare manden ook een goed idee. Lades zijn geschikt voor ondergoed, sieraden en sokken. En in uitschuifbare manden onder aan de kast kun je schoenen kwijt. Zo zijn ze geen doorn in het oog, maar heb je ze wel binnen handbereik.

Een hoekkast voor elk interieur

Oké, je hebt dé perfecte hoek gevonden voor het nieuwe item op de wishlist. Maar welke hoekkast wordt het dan? Laat je fantasie de vrije loop, want je kunt alle kanten op. De exacte invulling hangt af van de rest van de slaapkamer. Geloof je in de magische kracht van lichte kleuren, aaibare materialen en glimmende details van een romantische woonstijl? Versterk de romantische sfeer met een eikenhouten hoekkast en messing handgrepen op de schuifdeuren. Past een klassieke slaapkamer met donkere muren en luxe beddengoed beter bij jou? Wees dan een dare devil en plaats een donkere kast, zoals donkergroen, in de hoek. Maar ook in een industriële slaapkamer misstaat de hoekkast niet. Een industriële look maak je af door te kiezen voor een stalen frame en deuren met rookglas. Kies voor leren details als finishing touch. Zo, nu heb je de kast van je dromen.

Voor een opgeruimde kast

Lees verder onder de advertentie

Bron: Beeld: vtwonen weer verliefd op je huis | seizoen 11, aflevering 4 | styling Eva van de Ven