Urban jungle: maak van je woonkamer een groen paradijs met een budget van € 500

beeld vtwonen Beeld Fotografie Jeroen van der Spek | Styling Cleo Scheulderman
Beeld Fotografie Jeroen van der Spek | Styling Cleo Scheulderman

Het is inmiddels te koud om even lekker in de tuin te zitten voor een kop koffie of diner. Maar wat je als je de tuin ook in huis kunt halen, in de vorm van een urban jungle? Zoals het woord al zegt creëer je met deze stijl een stadse jungle. En dat met een budget van € 500.

Lees verder onder de advertentie

Planten en dieren

Urban jungle, wat houdt dat precies in? Als je denkt aan een jungle, denk je waarschijnlijk aan veel planten en verschillende dieren. Dit is precies hoe je een urban jungle ook kunt omschrijven, maar dan in een stads jasje. Bij de urban jungle-stijl in huis kun je denken aan meubels en accessoires met plant- en dierenprints. Daarnaast passen groen en hout goed bij deze stijl.

Planten uit de jungle

Wat is een urban jungle zonder planten? Deze groene sfeermakers zijn zeker nodig om deze stijl terug te laten komen in je huis. Er zijn natuurlijk veel verschillende soorten planten, in alle vormen en maten. Om een échte urban jungle te maken moet je verschillende planten combineren. Planten niet zomaar ergens in huis? Lees hier 5x creatieve manieren om planten in je interieur te verwerken.

Kosten: met drie grote planten creëer je als snel een jungle gevoel. Denk bijvoorbeeld aan de kentiapalm, de goudpalm en de bananenplant. Als je deze drie bij elkaar optelt kom je rond de € 150. Nog drie kleine vetplantjes erbij? Deze kosten ongeveer € 50. Dit is dus tussen de € 150 en € 200 van je budget.

Lees verder onder de advertentie

Een jungle muur

Behangen of verven, beide opties kunnen het huis een botanisch tintje geven. Wil je liever verven? Kies dan voor een groene verfkleur. En wil je jouw creativiteit de vrije loop laten, schilder er dan zelf bladeren of takken op. Tips nodig? Lees hier de beste verftips. Geen zin om te verven, ga dan voor behang. Er zijn ontelbaar veel planten-, bloemen- en dierenmotieven als behang te vinden, dus slagen zal je zeker. Behangen is een duurdere optie dan verven, maar door een klein stuk van de ruimte te doen, kun je al een knaleffect creëren.

Kosten: er zijn veel verschillende keuzes voor behangprints, bijvoorbeeld dit emerald groene behang met grote bladerprint. Dit behang koop je voor € 37,95. Hier kun je niet de hele woonkamer mee kunnen doen, maar wel een mooi hoekje mee creëren. Plak bijvoorbeeld twee banen behang achter de bank of televisie om de zithoek af te bakenen. Liever verven? Voor € 40,- kun je 2,5 liter mat army green vtwonen muurverf halen bij Karwei.

De kamer verlichten

’s Avonds zorgen lampen voor een gezellige, huiselijke sfeer. Trek ook hier het jungle-thema door, door voor een lamp in de vorm van een dier te gaan. Door meerdere van deze lampen neer te zetten zal je hele huis oplichten en kun je de dieren bijna horen brullen.

Lees verder onder de advertentie

Kosten: een dierenlamp, zoals deze clayre & eef lampenvoet dieren, kost € 71,50. Een goedkopere optie voor de lamp is deze Muislamp, voor € 29,95.

Relaxen op een stoel van natuurlijk materiaal

Na een dag neerploffen in een comfy stoel, is er iets lekkerder? Om de jungle compleet te maken, schaf je een stoel van natuurlijk materiaal aan. Bijvoorbeeld een stoel van bamboe of rotan. Deze stoelen gaan jaren mee, dus je kunt er lang van genieten. Inspiratie opdoen? Dit zijn de mooiste rotan items voor binnen én buiten.

Kosten: een rotan stoel koop je al voor € 89, bijvoorbeeld deze eetkamerstoel. Een iets duurdere variant is deze van rotan tuinstoel, deze stoel is verkrijgbaar voor € 145.

Lees verder onder de advertentie

Afmaken met een vloerkleed

Maak het groene paradijs af met een vloerkleed. Helemaal leuk: zorg dat ie matcht met de stoel. Groen is al volop aanwezig met deze stijl, dus een rustigere kleur kan geen kwaad. Denk bijvoorbeeld aan een rond vloerkleed met een naturel look. Inspiratie nodig? Bekijk de shopgids met alles over vloerkleden.

Kosten: een vloerkleed kopen? Bijvoorbeeld dit ronde, naturel juten vloerkleed van € 36. Er zijn nog vele andere opties. Deze bruine loper met grove structuur voor € 75,- bijvoorbeeld.

Lees verder onder de advertentie

Urban jungle met een budget van € 500: het totaalplaatje

Met al deze stappen is je urban jungle woonkamer compleet. Met een budget van 500 euro kom je zeker ver. Houd rekening met een uitgave van ongeveer € 400 tot € 550 voor de complete make-over

Maak de woonkamer af met deze accessoires

Heb je nog wat budget over? Maak de woonkamer compleet met deze handige en stijlvolle items.

Bron: Beeld: Fotografie Jeroen van der Spek | Styling Cleo Scheulderman | tekst: Liza Roest

Lees verder onder de advertentie
Lees verder onder de advertentie