WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Stijlvol koffiedrinken: 5x de mooiste to go koffiebekers

Nu de coronamaatregelen vrijwel helemaal zijn opgeschort, werken we weer steeds vaker op locatie. Voor op kantoor en onderweg kan het handig zijn om een to go koffiebeker aan te schaffen. Deze zijn een stuk beter voor het milieu dan de wegwerpvariant. Maar laten we eerlijk zijn: het oog natuurlijk wil ook wat… Deze vijf herbruikbare, milieubewuste koffiebekers mogen wat ons betreft gezien worden.

To go koffiebekers

Jaarlijks worden er wereldwijd maar liefst zeshonderd biljoen (!) wegwerpbekers geproduceerd. Hiervan wordt 99,75 procent niet gerecycled. Deze wegwerpbekers belanden grotendeels bij het restafval of erger nog: in de natuur. Zonde! Een herbruikbare koffiebeker voor on the go is daarom een duurzame én ecologische keus. Met deze aankoop kun je op een simpele manier veel plastic en papier besparen.


LEES OOK

5 Stylingtips voor een duurzaam interieur

HuskeeCup

Deze Australische designerbeker is niet alleen een plaatje om te zien, maar heeft ook een goed verhaal. De HuskeeCup wordt namelijk volledig gemaakt van de schillen van koffiebonen. Een bijproduct van koffie dat anders door koffieboeren wordt weggegooid. Daarnaast is deze duurzame optie vrij van schadelijke microplastics en andere chemicaliën. De HuskeeCup komt regelmatig voorbij op Instagram dankzij het mooie ontwerp. Maar wist je dat de verticale strepen in het design ook een functie hebben? Hierdoor houdt deze mok warmte beter vast dan glas. Deze to go koffiebekers zijn onder andere verkrijgbaar via Bol.com en kost hier € 20,95.

Dankzij de verticale strepen in het ontwerp houdt de HuskeeCup warmte

beter vast

Circular&CO.

Het Engelse merk Circular&Co. heeft een ander duurzaam basismateriaal gevonden voor hun to go koffiebekers: deze zijn gemaakt van de papieren wegwerpvarianten. Dankzij de afsluitbare drukdeksel is deze reisbeker 100% procent lekvrij. Circular&CO zegt dat deze beker maar liefst tien jaar kunt gebruiken, dat bespaart heel wat wegwerpbekers! Na die tien jaar is de koffiecup overigens geheel te recyclen. Deze koffiebeker is verkrijgbaar in verschillende kleurcombinaties en kost € 22,95, deze shop je hier.

Deze bekers zijn gemaakt van de papieren

wegwerpvarianten

Villeroy en Boch

Een ander duurzaam alternatief voor plastic is een porseleinen beker. Dit to go exemplaar van Villeroy en Boch is misschien niet heel handig om zo in je tas te gooien, maar voor op kantoor of in de auto is-ie ideaal. Deze koffiebeker is gemaakt van hoogwaardig porselein en de deksel heeft een siliconen sluiting, waardoor deze niet gaat lekken. Ook fijn: deze porseleinen beker is geschikt voor de vaatwasser én magnetron. Hij kost € 19,90 en je koopt ‘m via deze link.

Villeroy en Boch koffiebeker

LEES OOK
Zo maak je thuis de lekkerste koffie als een echte barista

Kinto Europe

Ook de to gokoffiebekers van Kinto Europe mogen niet in dit lijstje ontbreken. Het minimalistische ontwerp in matte, zachte snoepkleuren: onze vtwonen-redactie is fan. De beker van het Japanse merk is geïsoleerd met RVS-wand, waardoor de temperatuur langer warm (of juist koud) blijft. Ook houdt dit materiaal de smaak van koffie langer vast. Let wel op: net als bij de bovenstaande HuskeeCup zit er een drinkgat in de deksel. Hierdoor is deze beker niet afsluitbaar. De Kinto To Go Tumbler shop je hier en kost €43,00.

Het minimalistische ontwerp in matte, zachte snoepkleuren:

wij zijn fan

Waterdrop

De prachtige, herbruikbare koffiebekers van het merk Waterdrop zijn ook gemaakt van roestvrij staal. Je drankje blijft in deze tumbler tot zes uur warm en tot vierentwintig uur koel. Ook is de beker lekproof dankzij de vacuüm en afsluitbare dop. De beker met minimalistisch design is verkrijgbaar in acht verschillende kleuren. Je koopt deze beker via de website van waterdrop en kost € 29,90.

nog meer: shopping