Shopgids: de mooiste badmat voor de badkamer

Kunststof spiegel Gorgeous in zand, inclusief ledstrip met bewegingssensor, 59,6x120x10 cm (lxbxd) € 500,- (ook verkrijgbaar in breedtematen 60 cm en 90 cm en in wit, grijs en zwart). Top Solid wastafel Wide in zand, 40x121x20 cm (lxbxd) € 870,- (ook verkrijgbaar in breedtematen 61 cm en 91 cm, in wit en in Quartz en Marmer). Kunststof afdekblad in mat zand, 120 cm € 240,-. Kunststof onderkast Tidy in zand, 1 lade met handgreep, 20x120x40 cm (lxbxd) € 737,- (ook verkrijgbaar in breedtematen 60 cm en 90 cm en in wit, grijs en zwart). Top Solid bad Endless in zand, 160x73x57 cm (lxbxd), inhoud 200 liter € 3450,- (ook verkrijgbaar in Quartz, grijs en zwart). Op vloer tegels Raw Sand van vtwonen, 60×120 cm, per m² € 74,-. Achter bad vtwonen tegels Raw Sand, 80×80 cm per m² € 69,50. Beeld JA | vtwonen 05-2022 | styling Kim van Rossenberg  | fotografie Peggy Janssen
Beeld JA | vtwonen 05-2022 | styling Kim van Rossenberg | fotografie Peggy Janssen

Badmatten zorgen voor extra warmte, sfeer en kleur in de badkamer. Daarnaast heeft een badmat verschillende praktische functies en zijn ze er in vele soorten en maten. Hoogpolige badmatten, laagpolige badmatten of een badmat met een antisliplaag: ontdek wat de fijnste exemplaren zijn en waar je deze badmatten online kunt scoren.

Lees verder onder de advertentie

Droge voeten

Douchen of in bad gaan is het relax-moment van de dag. Een badmat mag daar natuurlijk niet aan ontbreken. Waarom? Een badmat biedt comfort: je kunt zó uit de warme douche op de badmat stappen, in plaats van op de koude vloertegels. Daarnaast voorkom je ermee dat de vloer nat wordt. Zo blijft de badkamer netjes en blijf je ook na het douchen lekker ontspannen.

SHOP ALLE BADMATTEN

Multifunctioneel

Badmatten zijn er niet enkel voor het comfort, ze zorgen daarnaast voor een stuk veiligheid in de badkamer. De badkamervloer kan nog wel eens nat worden en daardoor glad. Een badmat zorgt ervoor dat je niet uitglijdt over de tegels. Zo zijn badmatten vaak voorzien van een antisliplaag die ervoor zorgt dat de mat niet wegglijdt als je erop gaat staan.

Lees verder onder de advertentie

Shop antislipbadmatten

Vanwege de rustige kleuren van badkamermeubels kan de badkamer er wel eens saai en kil uitzien. Badmatten zijn in dat geval de ideale sfeermakers. Heb je een grijze badkamer? Breng er kleur in met een badmat in een felle tint. Heb je een heel moderne badkamer, ga dan voor een hoogpolig exemplaar in een warme kleur. Zo wordt de badmat niet alleen een praktisch item maar ook een accessoire voor de badkamer.

Shop funky badmatten

Lees verder onder de advertentie

Inspiratie

Het moge duidelijk zijn: een badmat mag niet ontbreken in de badkamer. Met een badmat doet de badkamer bovendien al een stuk chiquer aan. Kaarsen aan, geurstokjes erbij en de badkamer komt in de buurt van een luxe thuisspa. Meer inspiratie nodig? Bekijk de ideeën hieronder.

BEKIJK MEER BADKAMER INSPIRATIE

Katoenen badmat

Katoen is een perfect materiaal voor badmatten. Het neemt door zijn structuur veel vocht op. Zo blijven de badkamervloer én je voeten droog als je op de badmat stapt na het douchen. Daarnaast is de stof erg sterk en slijtvast – wel zo handig voor een badmat.

Lees verder onder de advertentie

SHOP KATOENEN BADMATTEN