WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Hier scoor je online de mooiste tweedehands designmeubels

Zaterdag 1 oktober is het kringloopdag en dat betekent dat het tijd is om tweedehands designmeubels te gaan shoppen. Heb je niet zoveel zin (of gewoon geen tijd) om het hele land te doorkruisen en diverse kringloopwinkels af te zoeken naar dat éne meubel waar je naar op zoek bent? Dan probeer je het toch gewoon online? Online shoppen voor design is tegenwoordig heel goed te doen. En het fijne is: wij weten waar je moet zijn.

vintage design
Muurverf links Ral 5008 van Engels Verf. De vloer lag al in het huis. Tafel CPH30 van Hay. Blauwe borden Iittala, witte borden met blauwe spetters Faye van Toogood, Japanse kopjes Shilla. Tas Dille & Kamille. Panton-stoelen, Eames DSR-stoelen, Eames-olifantkruk en vogel House Bird van Vitra. Tripp Trapp-stoel Stokke. Vintage Lamp PH5 van Van Ons. Vintage kasten Loods 5. Witte lamp Formakami van &Tradition. Plantenpot Arket, plant Sprinklr.

Marktplaats

Natuurlijk is iedereen bekend met Marktplaats en het feit dat je er meubels koopt (en verkoopt) voor een goede prijs, maar wist je dat ze ook heel vaak mooie tweedehands designmeubels aanbieden voor een prikkie? We raden je aan om in te stellen dat je een melding krijgt als er een nieuw zoekresultaat op het het zoekwoord ‘design’ is gepubliceerd. Op die manier spot jij als eerste de pareltjes. Je kunt je ook inschrijven op andere zoekwoorden zoals een bepaald meubel of je favoriete designmerk.

Reliving

Er is een nieuw soort Marktplaats in the building! Graag stellen we je voor aan een nieuwe online aanbieder van vintage meubels: Reliving. Op deze website vind je allerlei soorten meubels: van banken tot hele sets eetkamerstoelen en van lampen tot mooie vintage kasten. Ook vind je hier verschillende inspiratieartikelen en kun je zelf producten aanbieden door een account aan te maken.

LEES OOK
De design woonstijl: zo pas je ‘m toe in je interieur

Tweede kans

Er zijn verschillende websites die nieuwe (design)producten verkopen, maar daarnaast ook meubels aanbieden die in eerste instantie nieuw zijn, maar kleine beschadigingen hebben. Flinders Design doet dit bijvoorbeeld onder de noemer ‘Tweedekansje’ en fonQ heeft ‘Buitenkansjes’ in het leven geroepen. Want weggooien is zonde, toch? Vaak zitten er mooie designmerken tussen. Deze producten zijn dan misschien wel écht tweedehands, ze verdienen toch een tweede leven.

Whoppah

Via de website Whoppah vind je tweedehands designmeubels en kunst van de mooiste merken. Je kunt je favorieten opslaan en ook zelf meubels verkopen. Zeker het checken waard! Ook fijn: Whoppah werkt met hun eigen koeriers.

Designklassiekers shoppen…

nog meer: shopping