WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Dit zijn de leukste alternatieven voor de vrijmarkt

Hoe fijn was het geweest als je alle spullen die je in quarantainetijd eindelijk hebt opgeruimd, tijdens Koningsdag op een kleedje had kunnen uitstallen? Oranjebittertje erbij, kroon op je hoofd en al je verdiende geld meteen weer verbrassen? Helaas gaat er ook door deze editie een dikke streep, maar er zijn een paar alternatieven die bíjna net zo leuk zijn als de echte vrijmarkt.

Digitale kleedjesmarkt

De app Nextdoor organiseert in deze tweede corona-editie van Koningsdag een digitale kleedjesmarkt. Nextdoor is een app die een beetje op Facebook lijkt, maar waar alleen mensen uit jouw stad of buurt te vinden zijn. Op Koningsdag wordt er voor alle gemeenten in het land een aparte digitale groep gemaakt, waar je als Nextdoor-gebruiker tussen 9 uur ’s ochtends en 9 uur ’s avonds al je overbodige spullen en prullaria kunt verkopen aan je buurtgenoten. En zelf kun je natuurlijk ook rondsnuffelen door hun verkoopwaar.

Een eigen webwinkel

Vind je winkeltje spelen stiekem nog steeds leuk? Dan kun je dit jaar op Koningsdag een heuse webwinkel openen. En dat gaat heel simpel, zo belooft organisator Mijnwebwinkel. Het is een gratis actie die alleen tot 30 april geldt en je mag maximaal vijftig producten in je winkel verkopen. Hoe het allemaal werkt en tips om je spullen zo goed mogelijk te verkopen en fotograferen vind je hier.

Ruilfeestje

Vind je je spullen verkopen via verkoopsites en apps veel te onpersoonlijk? Dan kun je natuurlijk ook zelf een ruilfeestje organiseren met vrienden via Zoom of Houseparty. Zie je elkaar toch nog met Koningsdag! Of gebruik Facebook en Instagram voor je een kleding- of interieurstalletje onder bekenden. Deze laatste optie kun je goed van tevoren voorbereiden door duidelijke foto’s te maken, zodat je ‘klanten’ toch een goed beeld krijgen van jouw tweedehands parels. Best gezellig, die alternatieven voor de vrijmarkt.

Grote jongens

Zoek je een groter publiek? Dan kun je de oude vertrouwde online verkoopsites zoals Marktplaats, Vinted en Catawiki gebruiken. Zij hebben dit jaar geen speciale Koningsdag-pagina, maar je kunt op Marktplaats wel met hashtags werken, zodat je mensen direct naar jouw vrijmarktspullen kunt lokken.

nog meer: shopping