Cheer up! Van deze kleuren word je vrolijk

beeld vtwonen Beeld

Is jouw lock down-humeur tot een historisch dieptepunt gedaald? De snelste manier om uit dit dal te klimmen is een flinke kleurinjectie. Pak het groots aan met een vrolijk geel plafond of haal op verschillende plekken in huis geluksmomenten uit gekleurde accessoires. Deze kleuren werken altijd.

Lees verder onder de advertentie

Geel

Geel is de kleur van de zon en dus van licht en warmte. Het maakt je vrolijk, geeft je meer energie en stimuleert je nieuwsgierigheid. Kortom, geel maakt behoorlijk wat nieuwe gelukshormonen aan.

Bij geel denk je misschien ook aan een aanwezige kleur die lastig te combineren is, maar geeltinten zijn juist verrassend flexibel. Van oker tot zachtgeel en vanille: ze doen het prachtig met pastellen, maar ook met naturellen zoals beige en chocoladebruin.

Laat je inspireren door onze stylingtips met geel.

Lees verder onder de advertentie

Blauw

Misschien minder voor de hand liggend, maar onder de kleuren die je vrolijk maken verdient blauw een ereplek. Ook deze kleur brengt je in gedachten terug naar een warme, lange zomer. Blauw doet je denken aan een wolkenloze lucht en de allermooiste zee. Blauw staat bekend als een koele kleur, maar als je je omringt met kobalt, indigo en turquoise voel je dat het juist ook een kalme en hoopgevende kleur is. Met frisse, nieuwe ideeën als resultaat.

Klaar voor een blauwe boost in huis? Lees dan: zo kun je blauw combineren.

Oranje

Oranje is een positieve, vrolijke en krachtige kleur. Het geeft ons een gevoel van gezelligheid en saamhorigheid, uiteraard ook door de link met de uitbundigheid van Koningsdag en sportieve overwinningen. Bij oranje denk je misschien aan een knalkleur die lastig te combineren is, maar daar doen we de kleur tekort mee. Denk eens aan terra, koraal, en aardetinten. Warmer dan deze tinten krijg je het bijna niet. En warme kleuren, die maken je vrolijk.

Lees verder onder de advertentie

Zo mooi is oranje: stylen met aardetinten.

Rood

Een levendige, vrolijke, maar ook een opvallende kleur is rood. Voor veel mensen staat rood voor de liefde, kracht en romantiek, maar de kleur kan soms ook een een averechts effect hebben. Want rood staat ook voor gevaar, is soms onrustig en het dringt andere kleuren snel naar de achtergrond. Bedenk dus wat het met jouw gemoed doet, voordat je de deze krachtige kleur in huis haalt.

Durf jij deze power-kleur aan? Bekijk hier dan de do’s en don’ts van rood.

Lees verder onder de advertentie

Shop kleur…

Bron: 2020 vtwonen collectie verf | fotografie Jeroen vd Spek; styling Cleo Scheulderman