WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

shopgids: vloerkleed

Een vloerkleed verrijkt tegenwoordig iedere ruimte in huis. Of je het als stijlvolle accessoire toevoegt aan de woonkamer, een cultureel tintje geeft aan de eetkamer of kleur toevoegt aan de kinderkamer. Je hoeft niet te kiezen voor enorme kleden, want er zijn genoeg kleinere exemplaren verkrijgbaar die je met elkaar kunt combineren. Wil je weten welke vormen er zijn? Welk vloerkleed er past bij jouw soort vloer? En waar je het mooste vloerkleed kunt kopen? Je leest het hieronder.

Welke vormen?

Vaak wordt er voor een rechthoekig vloerkleed gekozen, maar een rond of vierkant kleed laat de kamer soms veel beter tot zijn recht komen. Met een rond vloerkleed doorbreek je rechte lijnen in huis en geef je een speels effect aan een vierkante kamer. Een vierkant kleed staat juist mooi als een kamer niet vierkant is. En je hoeft het natuurlijk niet bij maar één vloerkleed te houden: je kunt verschillende vormen kleden ook met elkaar combineren. Leg bijvoorbeeld over je rechthoekige vloerkleed deels een rond kleed in een contrastkleur. Zo blijf je variëren.

Welke stijl?

Als je gekozen hebt voor de vorm, is het tijd om na te denken over het formaat en de stijl. Op dit moment is het een trend om meerdere vloerkleden te combineren, waar je door te mixen en matchen een speelse compositie creëert. Voor welke stijl kies je? Met vintage geef je een knipoog naar het verleden en met een grafische print geef je de ruimte een uitgesproken karakter. Basic karpetten kunnen altijd en geven de ruimte een sfeervolle uitstraling.

MEER INSPIRATIE VOOR VLOER- KLEDEN
ONTDEK MEER

Welk materiaal vloerkleed?

Een wollen tapijt zie je het meest terug in een interieur. Deze zijn hoog- of laagpolig, waardoor het de ruimte extra warmte en sfeer geeft. Als je allergisch bent voor huisstofmijt, is het beter om een kunststof of bamboe vloerkleed te kopen. Deze zijn dé trend van het moment en kun je binnen in de woonkamer neerleggen of in de zomer buiten op het terras. Een kunststof vloerkleed is in de kinderkamer ook handig. Ze kunnen tegen een stootje en als het vies wordt, maak je het karpet gemakkelijk schoon.

Vloerkleden voor buiten

Behalve in je interieur zijn vloerkleden ook een leuke toevoeging aan het terras. Met een vloerkleed tover je binnen no-time een nieuwe sfeer in de tuin! Tip: haal het vloerkleed in de winter en tijdens koude nachten naar binnen. Zo blijft kleed langer mooi.

Vloerkleed kopen

In de vtwonen shop zijn veel ronde, rechthoekige, vintage, klassieke, basic, grote en kleine vloerkleden te vinden. Om het mooiste karpet te vinden, beantwoord je bovenstaande vragen voor jezelf en gebruik je de filters in de shop.

nog meer: