Shopgids: tv-meubels

Een televisie is tegenwoordig niet meer uit ons leven weg te denken. Sterker nog, de tv is een belangrijk onderdeel van de woonkamer en bepaalt vaak waar alle andere meubels worden neergezet. Daarom verdient de televisie een mooie plek, bij voorkeur op een tv-meubel. Wil je graag een tv-meubel kopen? En ben je benieuwd welke soorten tv-meubels er allemaal zijn? Lees dan snel verder.

Soorten tv-meubels

Met een tv-meubel kun je alle kanten op. Je hoeft niet eens per se een tv-meubel aan te schaffen, zet de televisie bijvoorbeeld op een dressoir of kast. Wil je liever een aparte tv-kast aanschaffen, dan is er genoeg keuze. Het zwevende tv-meubel wordt steeds populairder en geeft de woonkamer een moderne uitstraling. Zie je de televisie liever niet als hij uit staat, plaats hem dan niet op maar ín een kast.  Zo werk je meteen alle snoeren, opladers en afstandsbedieningen mooi weg.

Inspiratie

Wil je weten waar anderen hun tv neerzetten? Laat je hieronder inspireren.

Welk materiaal?

Nu je weet welk soort tv-meubel jou aanspreekt, is het tijd om te bepalen van welk materiaal deze is gemaakt. Ben je op zoek naar een eikenhouten tv-kast? Of wil je liever een hoogglans meubel? Naast het materiaal is de kleur ook belangrijk. Een witte tv-kast geeft de woonkamer een rustige maar stijlvolle uitstraling. Een zwart metalen meubel geeft de kamer juist een industriële look.

Doe het zelf!

Steek de handen uit de mouwen en maak je eigen tv-kast. Bepaal zelf hoe het meubel eruit moet zien en van welk materiaal het wordt gemaakt. Dat is niet alleen leuk, maar ook goedkoop. Ben je niet zo handig of heb je een groter budget? Dan kun je een tv-meubel ontwerpen en laten maken door een specialist.