WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Shopgids: tv-meubels

Heeft de tv een prominente plek in huis, of wil je hem het liefst uit het zicht? Met een tv-meubel bepaal je de aanwezigheid. Ga voor een model met veel opbergruimte, of toch een minimalistisch design met maar één doel. Tv-meubels zijn niet alleen functioneel, je bepaalt ook de sfeer in de woonkamer. Wil je een tv-meubel kopen? En ben je benieuwd waar je allemaal uit kunt kiezen? Lees dan snel verder.

vtwonen 06-2018 | televisiemeubel in woonkamer met blauwe muur en piano

Soorten tv-meubels

Met een tv-meubel kun je alle kanten op. Je hoeft niet eens per se een tv-meubel aan te schaffen, zet de televisie bijvoorbeeld op een dressoir of kast. Wil je liever een apart tv-meubel kopen, dan is er genoeg keuze. Het zwevende tv-meubel wordt steeds populairder en geeft de woonkamer een moderne uitstraling. Zie je de televisie liever niet als hij uit staat, plaats hem dan niet op maar ín een kast.  Zo werk je meteen alle snoeren, opladers en afstandsbedieningen mooi weg.

Tv-meubel

Een klassiek meubel voor de tv met genoeg plek voor de modem, afstandsbediening en eventueel een spelcomputer. Wil je alles achter deuren, of een vak open? Er is keuze genoeg. En er zit altijd een gat in waardoor alle snoeren uit het zicht zijn. Handig!

Zwevend tv-meubel

Voeten, eh… poten van de vloer. Een een zwevend tv-meubel bevestig je gemakkelijk aan de wand. Hierdoor kun je zelf bepalen wat de hoogte is en heb je onder de kast ruimte voor andere accessoires. Nóg een voordeel van dit wandmeubel? De vloer is altijd vrij voor het schoonmaken.

Tv-kast

Heeft de tv een prominente plek in het interieur? Of wil je meer opbergruimte integreren in de woonkamer? Ga dan voor een tv-kast. Je vind ‘m in veel verschillende maten, materialen en stijlen.

Dressoir

Je hoeft niet per se een tv-meubel aan te schaffen. Een dressoir voldoet ook prima. Hierdoor verbreed je de keuze en vind je waarschijnlijk de tv-kast die past in het interieur. Geen zorgen dat je nu in de knoop komt met de snoeren. De achterwand van een dressoir is vaak dun, hier kun je met een beetje handigheid zelf een gat in maken. Ziezo!

Inspiratie

Wil je weten waar anderen hun tv neerzetten? Laat je hieronder inspireren.

Welk materiaal?

Nu je weet welk soort tv-meubel jou aanspreekt, is het tijd om te bepalen van welk materiaal deze is gemaakt. Ben je op zoek naar een eikenhouten tv-kast? Of wil je liever een hoogglans tv-meubel kopen? Naast het materiaal is de kleur ook belangrijk. Een witte tv-kast geeft de woonkamer een rustige maar stijlvolle uitstraling. Een zwart metalen meubel geeft de kamer juist een industriële look.

Hout

houten tv-meubel

Hoogglans

hoogglans tv-meubel

Metaal

metalen tv-meubel

Glas

glazen tv-meubel

Doe het zelf!

Steek de handen uit de mouwen en maak je eigen tv-kast. Bepaal zelf hoe het meubel eruit moet zien en van welk materiaal het wordt gemaakt. Dat is niet alleen leuk, maar ook goedkoop. Met deze DIY maak je een stijlvolle tv-wandkast. Ben je niet zo handig of heb je een groter budget? Dan kun je een tv-meubel ontwerpen en laten maken door een specialist.

nog meer: