WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Shopgids: stoelen

Hoe fijn is het om jezelf na een lange werkdag terug te trekken op een comfortabele stoel? Even ontspannen met een goed boek, gezellig tafelen of bijkletsen met visite: een fijne stoel is onmisbaar in de werkkamer, in de woonkamer en aan de eettafel. Wil je nieuwe stoelen kopen? En ben je benieuwd waar je allemaal uit kunt kiezen? Lees dan snel verder.

Soorten stoelen

Stoelen zijn er in allerlei soorten en maten en met verschillende functies. De stoelen in de eetkamer zien er mooi uit, maar zitten vooral lekker. De tafel is tenslotte het centrum van je huis: hier wordt gegeten, gekletst, gewerkt en gespeeld. Een comfortabele eetkamerstoel is daarom belangrijk. Een bureaustoel moet vooral goed zitten. Zeker als je lang en veelvuldig achter je bureau zit, is een stoel met actieve zit en goede ondersteuning een must. Hoe mooi de bureaustoel ook mag zijn: doe geen concessies op het gebied van comfort. Dan heb je nog de loungestoel of fauteuil in de woonkamer. Deze heeft weinig eisen en is vooral een stijlvolle toevoeging aan je interieur. Hoe luxer de stoel, hoe flexibeler deze is. Bij sommige loungestoelen kun je de rugleuning bijvoorbeeld verstellen. Ideaal voor ultieme ontspanning en middagdutjes.

Welke stijl stoel?

Niet alleen de functie, ook de stijl van de stoel is belangrijk. Probeer daarom stoelen te kopen die het beste bij jouw woonstijl passen. Heb je een industrieel interieur? Kies voor een stoel van metaal of leer in een donkere kleur. Stoelen van fluweelvelours en velvet doen het goed bij een romantisch interieur en zijn helemaal van nu. Een houten eetkamerstoel past goed bij een landelijke woonstijl, terwijl een kunststof kuipstoel goed bij een modern of Scandinavisch interieur past. Vergeet de stoelpoten niet, deze zijn medebepalend voor de stijl. Een opengewerkt frame van metaal zorgt voor een stoere uitstraling, terwijl stoelen met vier rechte poten goed passen bij een basic interieur.

Design stoel

Met een design stoel haal je een echte blikvanger in huis. Sommige design stoelen zijn iconisch, zoals de Egg Chair of de Acapulco stoel. Maar ook klassieke en tijdloze designs zoals de Eames kuipstoel geven je interieur met gemak een stijlvolle uitstraling.

nog meer: