WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Shopgids: servies

Met een mooi servies maak je de tafelsetting bij jou thuis compleet. Je gebruikt je serviesgoed iedere dag en wat is er nu fijner dat je ook nog blij wordt van die lichte basis, leuke print of opvallende kleur? Kiezen is verleden tijd, eindeloos mixen en matchen is van nu. Wil je weten hoe jij aan de slag gaat en waar een ideale serviesset uit bestaat? En waar je het mooiste servies kunt kopen? Lees dan snel verder.

In één keer klaar met een serviesset

Als je voor het eerst op jezelf of samen gaat wonen, is het tijd om een nieuw servies te kopen. Een onmisbare basis van dinerborden, ontbijtborden, kommen en mokken die je elke dag gebruikt. Het is voordelig om deze in één keer aan te schaffen in een complete serviesset. Zo ben je er zeker van dat je alle onderdelen in huis hebt en dat alle onderdelen op elkaar aansluiten, doordat ze dezelfde kleur, print of textuur hebben. De meeste serviessets zijn 4-delig of 6-delig. Krijg je vaak vrienden over de vloer voor een etentje? Zorg er dan voor dat je genoeg borden in huis hebt door een grotere set aan te schaffen.

Mix & match met los servies

Als je snel uitgekeken bent op een serviesset, is het leuk om zelf uit te zoeken welk serviesgoed bij elkaar past. Schaf een 4-delige serviesset aan als basis in een witte, crème of zwarte kleur en voeg hier zelf houten onderborden en kommen aan toe in een heldere kleur of met een inspirerende quote. Op deze manier geef je je servies een persoonlijke twist. Met een neutrale basis, kun je vervolgens flink afwijken. Zet een keer alleen de opvallende koppen en schotels op tafel of gebruik de bowls met print om snacks in te serveren. Een goede basis om te mixen en matchen is het basisservies van vtwonen. Deze set heeft een ivoor/witte kleur en is goed te combineren met houten onderborden en zwart metalen bestek voor een industriële stijl of met zilver bestek, linnen textiel en glazen vazen voor een luchtige zomersetting.

Servies inspiratie

Benieuwd hoe je je koppen en borden tentoonstelt in de keuken of hoe je meer groen in de keuken brengt? Doe hieronder ideeën op.

Naar buiten

Als het in het voorjaar nog te koud is om de gedekte tafel naar buiten te verplaatsen, haal je gewoon de lente naar binnen. Het is veel makkelijker dan je denkt. Zet een veldboeket op tafel, leg wat eucalyptus takken naast het bord en haal de pastelkleurige tafellakens, placemats en servetten uit de kast. Wanneer het buiten warm genoeg is, is het tijd om de tafel op het terras om te toveren tot een fris gedekte tafel. Ben je bang dat je mooie servies stuk valt? Kies voor bamboe servies in een groene print of effen kleur. Dit servies is onbreekbaar. Ook handig tijdens een picknick of met kleintjes aan tafel!

Servies kopen

Ga je voor een vaste basis of maak je een creatieve mix? Als je die keuze voor jezelf gemaakt hebt, kun je inspiratie opdoen en gaan shoppen. In de shop van vtwonen zijn veel borden, koppen, schotels, kommen, mokken, bekers, eierdopjes, suikerpotten en melkkannen te vinden. Gebruik de filters in de shop om een selectie te maken van specifieke kleuren en materialen.

nog meer: