1. Wees realistisch
Dierbare spullen weg doen kan erg lastig zijn. Soms voelt het alsof naast het product, ook de herinnering in de prullenbak belandt. Maar ook al heb je die vaas op een bepaalde plek gekocht, de herinnering blijft. Weggooien dus!
2. Bespaar geld
Door al die spullen is het lastig om na te gaan wat je allemaal hebt. Grote kans dat je een nieuwe fles lijm koopt, terwijl je er thuis al drie hebt liggen. Onnodig en zonde van je geld. Ga eens door je kasten, lades en dozen en haal er uit wat je niet gebruikt. Een impulsieve aankoop? Dat is nu verleden tijd.
3. Verkoop je spullen
Geld besparen is fijn, maar het is nog fijner om aan oude spullen te verdienen. Onder het motto 'another man's trash, is another man's treasure' verkoop je zo je ongebruikte spullen. Zet wat items online, of houd een uitverkoop in je tuin. Een leuke manier om je buurtbewoners een keer te ontmoeten.
4. Creëer ruimte
Doei oude spullen, hallo ruimte! Door spullen weg te doen kun je opeens de perfecte werkplek of loungeruimte creëren.
5. Koop voor je huidige leven
Stop met dingen kopen die je misschien in een toekomstig leven gaat gebruiken. Als je geen sporter bent, ga je waarschijnlijk niet die hometrainer gebruiken. Koop items die je nodig hebt voor het leven dat je nu hebt en niet voor het leven dat je misschien gaat hebben.
6. Picture it
Kun je van sommige spullen moeilijk afscheid nemen, omdat je er aan gehecht bent? Maak er foto's van. Bewaar de foto's in een speciaal mapje en gooi de spullen weg. Een handige manier om spullen wel weg te doen, maar toch een beetje bij je te houden.
7. Stap voor stap
Vind je het lastig om alles in één keer weg te doen? Doe het dan stap voor stap. Stel een bepaald doel voor jezelf, bijvoorbeeld één item per week. Is het je gelukt? Trakteer jezelf daarna op iets lekkers, of ga wat leuks doen. Hierdoor wordt het leuker en motiverender om spullen weg te doen.
8. Maak iemand anders blij
Iets weggooien kan lastig zijn, maar wat als je er iemand anders blij mee maakt? Verzamel een aantal spullen en breng het naar een kringloopwinkel, een goed doel of een weggeef winkel. Wedden dat je de winkel verlaat met een goed gevoel?
9. Something old, something new
Kun je die koperen knoflookpers echt niet laten staan? Zorg er dan voor dat je eerst je huidige knoflookpers weg doet. Zo voorkom je dat je dubbele items hebt.
10. Wees eerlijk tegen jezelf
Wees eerlijk tegen jezelf. Hoe vaak heb je die automatische blikopener gebruikt? Als die vraag moeilijk te beantwoorden is, kun je het item beter wegdoen.
Bron 1. vtwonen maart 2015 | Fotograaf Dennis Brandsma | Styling Fietje Bruijn