Shopgids: prullenbak

Keukenafval

Een prullenbak is onmisbaar in iedere keuken. Hoe je het ook wendt of keert: met een rommelig aanrecht kookt niemand lekker. Maar hoe kies je de juiste prullenbak? Kijk allereerst naar de grootte van je huishouden. Met z’n tweeën is een prullenbak met een inhoud van 10 tot 30 liter genoeg. Ben je met meer dan vijf personen, dan kun je beter kiezen voor een prullenbak van 40 tot 60 liter. Ook belangrijk: hoeveel ruimte heb je voor een vuilnisbak? Bij een kleine keuken is een ingebouwde prullenbak fijn, deze staat ook niet zo in het zicht. Of zet een rechthoekige of halfronde prullenbak in de hoek van de keuken, zo bespaar je vloerruimte. Tot slot kun je kiezen met welk systeem de prullenbak sluit. Zo heb je afvalbakken met een sensor-, swing- of touchsysteem.

Inspiratie

Opgeruimd staat netjes! Wil je tips over opruimen en opbergen? Laat je hieronder inspireren!

Afval scheiden

Moet of wil je afval scheiden? Er zijn prullenbakken die dat een stuk makkelijker maken. Zo heb je duo afvalbakken waar je zowel rest- als groenafval kwijt kunt. Je hebt zelfs prullenbakken die uit drie vakken bestaan. Als je toch op zoek bent naar een nieuwe prullenbak is dit zeker iets om bij stil te staan. Zo verminder je namelijk je eigen voetprint en draag je een steentje bij aan een betere wereld.

Prullenbak in de badkamer

Een prullenbak in de badkamer is ideaal: wattenschijfjes, lege doucheverpakkingen en wc-rollen gooi je gemakkelijk weg. Kies voor een kleine pedaalemmer op de grond of hang een prullenbakje aan de muur.