WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Shopgids: plaids

Een plaid is een praktische woonaccessoire om je lekker warm te houden én een mooi item om warmte en sfeer in huis te creëren. Ook geeft het op een lange zomeravond warmte als het iets frisser wordt buiten. In de vtwonen shop kun je een plaid in iedere stijl en smaak kopen. Wil je weten hoe je het kleed kiest dat het beste bij jouw stijl past? Lees snel verder.

Welk formaat plaid kopen?

Plaids zijn er in allerlei soorten en maten, waaronder ronde, rechthoekige en vierkante vormen. De rechthoekige plaids zijn het populairst en de afmetingen 200×150 cm, 180×120 cm, 170×130 cm en 150×125 cm het meest voorkomend. Om een geschikt plaid te vinden, is het handig om eerst te bepalen waarvoor je het gaat gebruiken. Als het ter decoratie is, kun je kiezen voor een kleine variant. Wil je met een dekentje op de bank kruipen? Kies dan voor een groter exemplaar.

Plaid op de bank

De voornaamste reden om een kleed aan je interieur toe te voegen, is de warmte die je ervan krijgt. Of je het nu hebt over een deken die je over je heen kunt slaan of over kleuren en stoffen die sfeer in huis brengen. Kies voor een groen of okergeel plaid op een donkere bank om contrast te creëren.

Laat je inspireren

Benieuwd naar de manier waarop je het plaid kunt stylen in jouw interieur? Doe hieronder ideeën op.

Welk materiaal?

Wanneer je de kleur van het plaid hebt bepaald, is het tijd om het materiaal uit te kiezen. Plaids worden van uiteenlopende materialen gemaakt die elk een andere look & feel hebben. Een plaid van katoen voelt comfortabel aan en is licht van gewicht. Een fleece plaid is zacht. Dit materiaal heeft een goede warmte-isolatie, waardoor het extra warmte geeft. Ga je voor een natuurlijk materiaal? Naast katoen is een wollen plaid een goed idee. Kies bijvoorbeeld voor alpaca, merino of mohair wol.

Plaids kopen

In de shop van vtwonen kun je een katoenen, linnen, wollen, acryl en polyester kleed te vinden. Met behulp van de filters aan de zijkant kies je een plaid in de kleur en het materiaal dat in jouw interieur past. Plaids gaan hand in hand met kussens. Wil je je interieur ook verrijken met kussens? Je shopt de kussens hieronder.

nog meer: