Shopgids: opbergkasten

Geen huis kan zonder opbergkasten. Hoe opgeruimder je huis, hoe meer rust in je hoofd. Zorg dus dat je voldoende opbergkasten hebt: dichte voor alles wat stofvrij en uit het zicht moet blijven, en open kasten voor spullen die je graag laat zien. Wil je een opbergkast kopen en ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Lees snel verder!

Opbergkast kopen

Chronisch gebrek aan opbergruimte? Te veel rondslingerende spullen in huis? Dan wordt het tijd voor een nieuwe opbergkast. Een dressoir en boekenkast in de woonkamer, een klein opbergkastje in de gang, een extra wandrek in de keuken, een plek om al het speelgoed op te bergen… overal in huis zijn opbergkasten nodig. Ook in de tuin kun je bergruimte gebruiken om alle  tuinkussens, bloempotten, snoeischaren en de parasol in op te ruimen. Zo blijven huis en tuin netjes en je spullen stof- en vuilvrij. Bedenk wat waar moet worden opgeborgen, wie erbij moet kunnen, en ga dan shoppen voor de juiste kast.

 

Open of dicht?

Nog een belangrijke overweging: wil je een open of een dichte opbergkast? Ga na of je alles uit het zicht wilt hebben of dat bepaalde spullen juist ogen worden gezien. Een open opbergkast heeft een ruimtelijk effect en is ideaal om mooie dingen stijlvol te etaleren. Een dichte opbergkast geeft meer rust in huis. Alles wat rommelig oogt blijft uit het zicht, zoals etenswaren in de keuken, dossiermappen in de werkkamer en gereedschap in de garage. Mengvormen zijn er natuurlijk ook, zoals de ouderwetse buffetkast en deze moderne vakkenkast. Een open kast kun je ook ‘dichter’ maken door een deel van de spullen in mooie opbergmanden, dozen of kisten te stoppen.

Inspiratie

Opbergkasten saai? Allesbehalve! En het kan ook heel goedkoop. Doe inspiratie op met deze ideeën.

Van landelijk tot industrieel

Opbergkasten zijn niet alleen superfunctioneel, je kunt er ook je woonstijl mee accentueren. Houd je van industrieel, dan doen lockers of vitrinekasten van metaal het goed in huis. Heb je een landelijk interieur? Denk dan aan opbergkasten gemaakt van hout, zoals een vintage dressoir of een brocante buffetkast. Perfect om je mooiste servies in uit te stallen. En de kleur? Behalve metaal en hout komen vooral wit, zwart en grijs voorbij: heerlijk neutraal, dus een veilige koop voor verschillende woonstijlen. Wil je juist een blikvanger? Kies dan voor een opvallende kleur en vorm.