WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Shopgids: krukken

Van zitplek tot bijzettafel, van nachtkastje tot hip woonaccessoire, wat je al niet met krukken kunt doen! In de living, de badkamer, de slaapkamer en de keuken, eigenlijk voel de kruk zich overal thuis. Benieuwd wat voor krukken er allemaal zijn en welke stijl goed in jouw interieur past? Je leest het hieronder!

Kruk kopen

De kruk is misschien wel het meest multifunctionele item in huis. Je kunt hem gebruiken als snelle zitplek bij onverwachte visite, als nachtkastje naast je bed, als extra opstapje in de keuken, of als stijlvol accessoire in de woonkamer. Een onmisbaar item, dat altijd wel ergens van pas komt.

Krukjes: handig en hip

Krukjes zijn niet alleen handig, maar ook superdecoratief. En omdat ze er in zoveel soorten en vormen zijn, is er altijd wel een krukje dat precies bij jouw woonstijl past. Houd je van  stoer? Ga voor een industrieel buisframe krukje of een robuust metalen exemplaar. Is je smaak eerder landelijk? Kies dan voor een krukje van (blank) hout met een zitting van riet of touw. Maar stijlen mixen kan ook leuk zijn. En als je door de bomen het bos niet meer ziet, zijn er gelukkig nog basic krukjes in zwart of wit. Altijd goed.

Creatief met kruk

Hip en leuk: een tweedehands kruk opduikelen in de kringloopwinkel en een make-over geven. Wees creatief en bedenk er een leuke plek voor; misschien mis je nog een tafeltje naast het bad? Iets om die mooie plant op te zetten? Een keukentrapje bij het aanrecht, zodat de kinderen makkelijk bij de kraan kunnen? Hieronder vind je leuke DIY-ideeën.

Bijzondere vormen

De kruk komt in vele gedaantes. Van het rechttoe rechtaan ontwerp met drie of vier pootjes tot onalledaagse exemplaren met leuning of op wielen – handig bij het bureau! Of wat dacht je van bijzondere ontwerpen als de rocket kruk en de rabbit kruk, of een krukje met boomstamprint? En dan hebben we het nog niet eens over de good old barkruk gehad. Shop ze!

nog meer: