WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Shopgids: kinderkamer

Een slaapkamer is magisch, helemaal voor kinderen en hoewel het bed belangrijk is voor een goede nachtrust mag het in de slaapkamer ook niet ontbreken aan sfeer en opbergers. Bij het inrichten van de kinderkamer kan en mag vrijwel alles. Laat je fantasie de vrije loop en creëer leuke, creatieve en kleurrijke combinaties. Hieronder lees je een aantal tips hoe je de kinderkamer het beste in kunt richten.

Opgeruimd staat netjes

Slim opbergen op de kinderkamer is een must. Benut daarom de vrije ruimte die je hebt goed: plaats opbergers onder het bed en maak gebruik van de hoogte door boeken en het favoriete speelgoed neer te zetten op wandplanken en in wandrekken. Richt je de kinderkamer in aan de hand van een thema? Als je voor safari kiest, gebruik je oude koffers om speelgoed in te bewaren. Is je kind gek op het strand? Gebruik dan een visnet om knuffels een plekje te geven.

Decoratie voor de kinderkamer

De kinderkamer is een fijne plek in huis waar je kind kan spelen en tot rust kan komen. Zorg er daarom voor dat de kamer rust uitstraalt zonder dat hij saai wordt. Als je kind fan is van een stripfiguur, band of dier is het leuk om dit thema door te voeren in de kinderkamer. Ga aan de slag met een bijpassend fotobehang, dekbedovertrek en een poster in een grafische print of van een olifant. Een vloerkleed in de kinderkamer zorgt niet alleen voor warme voeten, ook brengt het kleur en sfeer in de ruimte.

Meubels kinderkamer

Behalve een bed in de kinderkamer is een kast onmisbaar. Deze is niet alleen handig om kleding in op te bergen, je kunt hier ook een deel van het speelgoed in kwijt. Bij de keuze voor een geschikte kast is het belangrijk om rekening te houden met de ruimte. Is de kamer klein? Kies dan voor een kleinere kast om rust te creëren.

Meubels en accessoires voor de kinderkamer kopen

In de shop van vtwonen zijn veel meubels en accessoires voor de kinderkamer te vinden. Waan je bijvoorbeeld als een echte astronaut in de tienerkamer met het vtwonen space behang. Gebruik de filters in de shop om de geschikte items te vinden voor de meisjes- of jongenskamer bij jou thuis.

Liever niet zelf doen? Schakel dan de vtwonen klushulp in!

nog meer: