WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Shopgids: kapstokken

Een kapstok is onmisbaar in de hal. Het maakt de entree huiselijker en is bovendien praktisch. Kies een exemplaar dat past bij je woonstijl en maak het zo onderdeel van je gang. Let bij de aanschaf goed op de grootte van de kapstok: in een kleinere ruimte zal een grote kapstok in de weg staan. Geen ruimte voor een staande variant? Hang er dan een aan de muur of werk met kapstokhaakjes. Wil je weten welke kapstokken er zijn? En welke stijl kapstok in jouw huis past en waar je die kapstok dan kunt kopen? Je leest het hieronder.

In de hal

Bij een kapstok denk je waarschijnlijk als eerste aan de hal. Het is fijn als je bij binnenkomst iets hebt waaraan je je jas, tas en bijvoorbeeld een sjaal kunt ophangen. Er bestaan ook kapstokken met opbergruimte. Zo zijn er staande exemplaren met een schoenenrek, paraplubak en een spiegel ineen. Met zo’n garderobeset kun je direct al je spullen opbergen en voorkom je rondslingerende jassen of schoenen. Heb je een kleinere hal, gebruik dan de hoogte. Hang een kapstok met een plank erboven aan de muur. Zet manden op de plank en berg daar kleinere spullen, zoals sjaals en handschoenen in op.

Kapstop met andere functie

Een kapstok hoeft niet alleen in de hal gebruikt te worden. Hang er bijvoorbeeld één op in de badkamer om handdoeken en badjassen aan op te hangen. Of gebruik hem puur ter decoratie en hang er lekker geurende zeepjes aan. Ook in de badkamer is een kapstok met een plank erboven handig; dé plek om handdoeken op neer te leggen. Een kapstok kan ook in de slaapkamer goed van pas komen. Hang er je mooiste kleding aan ter decoratie, of juist de kleding voor de volgende dag.

Kapstok inspiratie

Zoek je manieren om een kapstok te gebruiken als opberger of als blikvanger in je interieur? Doe hieronder ideeën op.

Kinderkapstokken

Naast de ‘normale’ kapstokken bestaan er ook varianten voor kinderen. Erg handig voor wanneer ze thuiskomen van school of het buitenspelen. Zo zijn er kinderkapstokken in verschillende speelse vormen, bijvoorbeeld die van een dier. Zo wordt het voor de kinderen leuk om hun jas op te hangen. Hang de kapstok wat lager op, zodat de kinderen er zelf bij kunnen. Ook leuk: hang verschillende gekleurde haken aan de muur voor een speels effect.

Staande kapstok kopen

Als je genoeg ruimte in de hal hebt, kan een staande kapstok een stijlvolle optie zijn. Een staande kapstok is een opvallend meubelstuk. Daarom zijn er veel verschillende kapstokken verkrijgbaar passend bij verschillende woonstijlen. Zo zijn er staande kapstokken verkrijgbaar met ‘takken’ zoals bomen, kapstokken met tafeltjes en metalen of houten kapstokken.

Ga voor speels met kapstokhaken

Naast een staande kapstok of een deurkapstok kun je ook gebruik maken van kapstokhaken om spullen op te bergen. Op een werkplek, in de slaapkamer of een kleine hal kan een kapstokhaak voor meer opbergruimte zorgen en door meerdere kapstokhaken op te hangen, creëer je creatieve patronen en lijnen in huis.

nog meer: