WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Shopgids: deurmatten

Deurmatten hebben een dubbelfunctie: ze houden vuil en vocht buiten de deur én zorgen voor een warm welkom thuis. Kunststof of kokos, basic of bijzonder, met print of zonder – er zijn deurmatten voor binnen of buiten, en voor elke stijl en smaak. Wil je weten wat de leukste zijn? En waar je zo’n mooie deurmat kunt kopen? Lees snel verder!

Deurmat kopen

Een deurmat houdt niet alleen vuil buiten en je vloer mooi schoon, de deurmat is ook het visitekaartje van je huis. Dus waarom zou je van deze mat niet een echte binnenkomer maken? Een bijzondere print, een mooie kleur of een fijne quote laat je altijd weer met een glimlach je huis binnenstappen. En je gasten ook! Keuze genoeg. Houd je van de landelijk? Er zijn prachtige kokosmatten met botanische prints of mooie teksten. Gek op strak design? Kies dan voor een zwarte borstelmat met een rvs lijst. Is je interieur vrolijk en speels (of kan het juist wat meer kleur gebruiken)? Dan word je vast blij van een deurmat met grafische prints, felle tinten of polkadots.

Van kokos tot (kunst)stof

Alle designs daargelaten hebben deurmatten vooral ook een praktische functie. Ze moeten slijtvast en vuil- en vochtwerend zijn. Zoek je een deurmat voor de hal, kies dan voor een kokosmat of een mat met een zacht kunststof oppervlak. Schoonloop- of droogloopmatten worden deze ook wel genoemd, omdat ze vuil en vocht goed absorberen. Kokosmatten beschermen je huis goed tegen grof en fijn vuil. Komt de deurmat buiten te liggen? Kies dan voor een stevige rubberen (ring)mat, of voor de wat chiquere borstelmat.

Inspiratie

DIY-tips en andere ideeën voor een fijne entree? Die vind je hieronder!

Deurmatten voor alle deurmaten

Hoe je thuissituatie ook is, er is altijd wel een deurmat die past. Niet alleen qua look en materiaal, maar ook qua afmeting. Naast de standaard rechthoekige deurmat kun je ook exemplaren kopen in afwijkende vormen, van vierkant tot wolkvormig en rond. En wat dacht je van een extra ondiep formaat? Handig voor kleine appartementen en op het balkon!

nog meer: