WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Shopgids: bijzettafel

Een bijzettafel is leuk én multifunctioneel. Naast de bank of het bed, in de keuken of hal: een bijzettafel komt in elke kamer van pas. Gebruik ‘m bijvoorbeeld als vaste plek voor de post of tijdschriften. Zet er een paar kaarsen, een grote vaas met bloemen of mooi ornament op. Of gebruik hem als kruk of nachtkastje. Kortom: met een bijzettafel kun je alle kanten op! Wil je een bijzettafel kopen? En ben je benieuwd waar je uit kunt kiezen? Lees dan snel verder.

Zet de tafels en bankjes een keer op een andere plek
Bijzettafels Copper Ova, Copper Square en Copper Chique (Pols Potten). Koperkleurige bollamp, zwarte vaas (HK Living). Vaas met gezicht (Loods 5). Goud-zwarte lijst (Neef Louis). 2,5-zitsbank Bruce (Bodilson). Plaid (De Weldaad). Overig privébezit.

Welke vorm?

Bijzettafels zijn er in allerlei vormen. Rond, vierkant, ovaal of in de vorm van een zeshoek. Ben je eerder op zoek naar een unieke bijzettafel? Kies dan voor een gedurfd ontwerp, zoals een plateaubijzettafel of een exemplaar met opengewerkt frame. Keuze genoeg!

  • Rond: Een makkelijke vorm om meerdere tafels met elkaar te combineren.
  • Vierkant: Mooi in zijn eentje, of twee dezelfde in verschillende hoogtes. 
  • Ovaal: Nét even anders dan anders en passend bij iedere woonstijl.
  • Rechthoekig: Naast het bed of naast de bank. Samen vormt het één geheel.
  • Overige vormen: Van bladvormig tot organisch en van drie- tot zeshoekig. 

Rond

Massief, één poot, gekruiste poten of een open frame. Ronde bijzettafels vind je in alle stijlen, kleuren en materialen. En het leuke is: je kunt ze goed met elkaar combineren voor een speels effect.

Vierkant

Als afzetgebied in de zithoek, als nachtkastje naast het bed of in de hoek van de kamer met accessoires erop. Door de functionele vorm komt een vierkante bijzettafel op elke plek tot zijn recht. Laat hem in z’n eentje shinen, of combineer ‘m met een tafeltje van een andere hoogte.

Ovaal

Wil je iets anders dan een ronde bijzettafel? Ga dan voor ovaal. Deze vorm oogt nét iets speelser en geeft een klassiekere uitstraling aan het interieur. Met ranke poten of een extra opbergmogelijkheid: deze bijzettafels maken de zithoek af.

Rechthoekig

Ga je voor een rechthoekige bijzettafel? De vorm is gekozen, nu de maat nog. Rechthoekige bijzettafels zijn niet zo standaard als je zou denken. Rechte hoeken, ronde hoeken, smal, breed, hoog, laag. En handig: een la in de bijzettafel. Gebruik ‘m bijvoorbeeld als nachtkast of als sidetafel in de hal. Dan raak je de sleutels nooit meer kwijt.

Overige vormen

Ben je op zoek naar een unieke bijzettafel? Kies dan voor een gedurfd ontwerp, zoals een veelhoekige bijzettafel of een bijzettafel in de vorm van een blad.

Welk materiaal?

Nu je weet welke vorm je bijzettafel moet hebben, is het tijd om te kijken naar het materiaal. Op dit moment is het een trend om verschillende exemplaren met elkaar te combineren. Kies bijvoorbeeld voor een houten bijzettafel en een van rotan. Of combineer een marmeren tafeltje met een van glas. Wil je je tafel in de tuin neerzetten? Kies dan voor bamboe, hout of metaal, deze materialen zijn makkelijk te onderhouden en kunnen tegen een stootje. Let wel op dat de bijzettafel ook echt voor buiten geschikt is. Ben je op zoek naar een eyecatcher? Gebruik dan een leren poef of houten kist als bijzettafel.

Hout

houten bijzettafel

Metaal

metalen bijzettafel

Staal

stalen bijzettafel

Glas

glazen bijzettafel

Rotan

rotan bijzettafel

Kunststof

kunststof bijzettafel

Marmer

marmeren bijzettafel

Kurk

kurk bijzettafel

Welke kleur?

Tot slot is het belangrijk om te bepalen welke kleur de tafel moet hebben. Kies bijvoorbeeld voor zwart of wit als op zoek bent naar een simpele maar stijlvolle bijzettafel. Ben je juist op zoek naar een kleurrijke toevoeging aan je interieur? Ga dan voor goudkleurig, dieprood of donkerblauw, kleuren die meer sfeer geven aan de kamer. Wil je liever een tijdloos item? Kies dan voor een glazen bijzettafel. Dankzij zijn transparantie is deze niet zo aan trends gebonden.

nog meer: