WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Shopgids: behang kopen dat bij jou past

Klaar met die saaie muren in huis en een paar vrije uurtjes over? Trakteer je huis dan op een make-over met behang. Kies voor een rustige, subtiele kleur, mooie lijntekeningen of juist een gewaagde kamerbrede print. Wil je behang kopen? Ontdek hieronder wat voor soorten behang je kunt shoppen, welke prints je mee aan de slag kunt en wat voor materiaal je nodig hebt.

werkplek inspiratie
muur met tropisch fotobehang en een blauw bureau

Soorten behang

  • Papierbehang: dit relatief goedkope behang gaat van alle soorten behang het langst mee, omdat het de muur laat ademen. Zorg dat je dit behang aanbrengt op een egale ondergrond.
  • Vliesbehang: dit stevige behang is een goed alternatief voor papierbehang. Het kan eenvoudig overgeschilderd worden en soms doorschijnen. Breng het aan op een gladde ondergrond.
  • Renovliesbehang: dit snel aan te brengen behang zorgt voor een naadloze afwerking van nieuwbouwwanden. Ook is het brandveilig, verkleint het de kans op scheuren en andere oneffenheden. Lees meer over renovliesbehang.
  • Glasvezelbehang: dit robuuste behang versterkt de muur, kan goed tegen vocht en is brandvertragend. Glasvezelbehang kun je aanbrengen op oneffen of beschadigde muren.
  • Vinylbehang: dit scheurvaste behang is waterafstotend en daardoor geschikt voor vochtige ruimtes, zoals een badkamer. Het behang is duurzaam, camoufleert oneffenheden, maar is weinig tot niet ademend.
  • Fotobehang: je kunt kiezen uit drie materialen: papierbehang, vliesbehang en airtex (fotobehang uit één stuk). Breng het aan op een schone, gladde en vetvrije ondergrond. Lees meer over fotobehang.

Behang kopen?

Weet je welk behang je gaat kopen? Laat je hieronder inspireren door alle dessins die per type behang verkrijgbaar zijn.

Papierbehang

Dit behang heb je in alle kleuren, patronen en structuren. Hierdoor is het makkelijk te combineren met andere kleuren en materialen.

Vliesbehang

Dit populaire behang is, net als papierbehang, in alle patronen, kleuren en structuren te verkrijgen. Dankzij de structuur kunnen er allerlei motieven en creatieve elementen in gedrukt worden.

Glasvezelbehang

Ook wel glasweefselbehang of glasvliesbehang genoemd, kan zowel in een neutrale kleur worden gekocht als in een voorgeschilderde kleur.

Vinylbehang

Je badkamer of keuken ook voorzien van behang? Ga dan voor vinylbehang. Dit behang is geschikt voor vochtige ruimtes, makkelijk schoon te maken en over te schilderen. Ook ideaal voor de kinderkamer dus!

Fotobehang

Met fotobehang kun je alle kanten op. Tover je muur om tot bos of droom weg bovenaan de top van de bergen.

Benodigdheden voor behangen

Als je je favoriete print en type behang hebt uitgekozen, dan is het tijd voor de volgende stap: behangen! Lees goed de instructies op de behangrol en behanglijm door voordat je aan de slag gaat. Als de wand niet goed vetvrij is gemaakt of de ondergrond veel structuur heeft, kan het voorkomen dat het behangpapier niet goed blijft plakken. Daarnaast heb je ook materialen nodig als een behangtafel, een emmer voor de lijm, een behangkwast, behangspatel en een trap.

Foto: styling Cleo Scheulderman, fotografie Jeroen van der Spek

nog meer: