WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Shopgids: alles over behang

Klaar met die saaie muren in huis en een paar vrije uurtjes over? Trakteer je huis dan op een mini-make-over met behang uit de vtwonen shop. Kies voor een rustige, subtiele kleur, mooie lijntekeningen of juist een gewaagde kamerbrede print. Laat je inspireren door de mooiste behangprints en hop, aan de slag!

Soorten behang

Fotobehang, vliesbehang en glasvezelbehang: behang komt in vele soorten. Structuurbehang, een abstract motief, junglebehang, een betonlook of een retro look… alles is mogelijk.

 

Of je nu kiest voor een rustige kleur op de wand of een eyecatcher, met behangprints van vtwonen, Ferm Living, Kek Amsterdam en Eijffinger geef je elke muur karakter. Creëer een stenen muur in de woonkamer met behang of ga voor een stoere kinderkamer met het vtwonen Space-behang

Lees hier alles over de nieuwste behang-trends.

Behangen doe je zo

Het vtwonen behang is vliesbehang, makkelijker kan bijna niet: je smeert de behanglijm direct op de wand en plakt vervolgens de baan op de muur. Zorg van tevoren wel dat de wand glad is en schuur kleine oneffenheden weg. Wanneer je alleen aan de slag gaat, zorg er dan voor dat er genoeg lijm op de muur zit, zodat je het behang kunt verschuiven als het scheef zit.

Wanneer je uitgekeken bent op de behangprint, verwijder je vliesbehang gemakkelijk zonder stoommachine. Kies je voor een andere soort dan vliesbehang, zorg er dan voor dat je de juiste plaksel koopt. Op de rol lees je precies wat je nodig hebt. Lees meer over behang verwijderen.

Benodigdheden voor behangen

Als je je favoriete print hebt uitgekozen, dan is het tijd voor de volgende stap: behangen! Lees goed de instructies op de behangrol en behanglijm door voordat je aan de slag gaat. Als de wand niet goed vetvrij is gemaakt of de ondergrond veel structuur heeft, dan kan namelijk het voorkomen dat het behangpapier niet goed blijft plakken. Daarnaast heb je ook materialen nodig als een behangtafel, een emmer voor de lijm, een behangkwast, behangspatel en een trap.

Zeker weten of je alles in huis hebt om te behangen? Lees dan onze behangtips.

Behang kopen

In de shop van vtwonen zijn veel kleurrijk, effen en print behangsoorten te vinden. Gebruik de filters in de shop om een kleur of print te kiezen die bij jouw interieur past. Een andere manier om prints of effecten op de muur aan te brengen is met muurstickers.

Foto: styling Cleo Scheulderman, fotografie Jeroen van der Spek

nog meer: