Woonidee: behang en een lambrisering achter het bed voor een hotel chic-sfeer

beeld vtwonen Beeld JA | Weer verliefd op je huis seizoen 17 aflevering 4 | styling Liza Wassenaar | fotografie Sonja Velda
Beeld JA | Weer verliefd op je huis seizoen 17 aflevering 4 | styling Liza Wassenaar | fotografie Sonja Velda

Behang en een lambrisering achter het bed, stylist Liza creëerde daarmee een hotel chic-sfeer in de slaapkamer van Harold en Annemarie uit IJmuiden. Zou je zelf ook wakker willen worden in een slaapkamer met het gevoel van een luxe boutique hotel? Kijk hier Liza’s tips af.

Lees verder onder de advertentie

Wonen in een chique hotelbar

Harold en Annemarie werden drie jaar geleden de trotse bewoners van hun moderne nieuwbouwhuis. De basis van het huis was prima, maar het ontbrak aan sfeer en eenheid, omdat hun woonsmaken nogal uiteenlopen. Annemarie houdt van een lichte, landelijke stijl, Harold daarentegen van prints en donkere kleuren. Hij woont het liefst in een chique hotelbar. Stylist Liza ging aan de slag en combineerde de twee verschillende woonsmaken. Ze koos voor een licht kleurpalet – geïnspireerd op kleuren uit de natuur – voor Annemarie en donkere en chique elementen voor Harold, zoals een marmeren eettafel, fluwelen stoelen en gouden lampen door het hele huis. De sfeer die Liza beneden heeft gecreëerd, heeft ze ook boven in de slaapkamer van het stel doorgevoerd. ‘Ik wilde eenheid creëren, ook qua sfeer. Daarom heb ik zowel boven als beneden voor hetzelfde kleurpalet gekozen. De lambrisering in de slaapkamer heeft dezelfde kleur gekregen als de muur beneden’, vertelt Liza.

LEES OOK
10x items voor een hotel-chic sfeer in huis

beeld vtwonen Beeld Weer verliefd op je huis seizoen 17 aflevering 4 | styling Liza Wassenaar | fotografie Sonja Velda
Beeld Weer verliefd op je huis seizoen 17 aflevering 4 | styling Liza Wassenaar | fotografie Sonja Velda
Lees verder onder de advertentie

Een hotel chic-sfeer schuilt in de kleinste details

Hotel chic-slaapkamer

De hotel chic-sfeer van beneden – waar Harold zo van houdt – is boven in de slaapkamer ook terug te zien. Een hotel chic slaapkamer kenmerkt zich door verschillende elementen. Er wordt vaak gedacht aan marmer, goud, luxe, warmte, donkere kleuren en velvet. Maar je kunt ook kiezen voor natuurlijke kleuren en -materialen zoals linnen, waar Liza voor koos. Het behang achter het bed heeft de kleur van zand, de lambrisering de kleur van de zee. Precies waar Annemarie van houdt. Het natuurlijke kleurpalet heeft Liza daarnaast gecombineerd met subtiele gouden accenten, zoals de lamp naast het bed, een chique toevoeging aan de slaapkamer.

Liza laat met haar make-over zien dat een hotel chic-slaapkamer zeker niet altijd een velvet bed, marmeren nachtkastjes en gouden accessoires hoeft te hebben. Het gaat vooral om het creëren van een bepaald gevoel. Dat klinkt misschien wat vaag, maar probeer je voor te stellen hoe het voelt om in een luxe boutique hotel – midden in de duinen – te slapen. Alles is daar vaak op elkaar afgestemd. Van het opgemaakte bed tot de badjassen en zeepjes in de badkamer. Een hotel chic-sfeer schuilt in de kleinste details. Je kunt er alle kanten mee op, als het gevoel maar klopt.

Lees verder onder de advertentie

Alternatief nachtkastje

De blikvanger in deze slaapkamer is toch wel de lambrisering achter het bed, die niet alleen sfeer toevoegt, maar ook een praktisch voordeel heeft. Kies voor een lambrisering met een brede bovenkant, op die manier kun je er foto’s, souvenirs en andere accessoires op kwijt, waardoor het ook direct dient als alternatief voor een nachtkastje. Liza gaf een paar persoonlijke herinneringen van Harold en Annemarie een mooie plek bovenop de lambrisering.

Zelf aan de slag

Geïnspireerd geraakt om zelf ook een lambrisering voor achter het bed te maken? In deze video laten we zien hoe je dat het beste kunt aanpakken. Begin met het maken van een frame door vuren regels op maat te zagen. Schroef de regels in elkaar. Bevestig het frame aan de wand met de kozijnhoeken en schroeven. Daarna kun je de dakbeschotdelen op maat zagen (de precieze afmetingen vind je hier). Vervolgens kan de grondverf erop, kunnen de dakbeschotdelen licht opgeschuurd worden en daarna afgelakt worden in de gewenste kleur. Liza koos voor de kleur Denim Drift van Flexa – zij liet de lambrisering maken van wandpanelen van Orac Decor. Bevestig tot slot de delen op het frame. En klaar ben je!

BEKIJK HET COMPLETE EINDRESULTAAT
Liza in IJmuiden: alle informatie en het resultaat

Lees verder onder de advertentie

Shop de stijl…

Bron: Weer verliefd op je huis seizoen 17 aflevering 4 | styling Liza Wassenaar | fotografie Sonja Velda