WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Waarom een stoomreiniger onmisbaar is voor schoonmaakprinsen en -prinsessen

Vuil dat in rap tempo verdwijnt, of de badkamer binnen een handomdraai spic en span. Inclusief het verwijderen van hardnekkige kalkaanslag. Met een stoomreiniger kan het allemaal. Onmisbaar voor alle schoonmaakprinsen en prinsessen. Want als iets sneller en schoner kan, dan tekenen we ervoor. Waarom een stoomreiniger in huis halen? Wij zetten de redenen voor je op een rijtje. 

vtwonen 07-2021 | witte gordijnen met een vaas op de bijzettafel en vtwonen vloer
Gordijn Frost, wit, half transparant, met plooi, 270×140 cm (hxb) € 42,99.

Tot in de puntjes

Bacteriën, vuil en vetresten en zelfs ziektekiemen verdwijnen als sneeuw voor de zon als je schoonmaakt met een stoomreiniger. En dat zonder gebruik te maken van allerlei agressieve schoonmaakmiddelen. De stoom wordt namelijk heet genoeg om de boel goed schoon te krijgen. En door het gebruik van druk krijg je zelfs de hardnekkigste vlekken verwijdert op plekken waar je normaliter niet bij kunt komen.

LEES OOK
Voegen in de badkamer: zo worden ze weer wit

Multifunctioneel

Een stoomreiniger is multifunctioneel. Naast het reinigen van vloeren, hout en laminaat, zijn ook tegels in no-time schoon. Badkamers zijn vaak geen pretje om schoon te maken, maar met een stoomreiniger in een handomdraai gebeurt. En zelfs de voegen worden brandschoon, zonder speciale schoonmaakmiddelen. Zeg maar gedag tegen een intensieve boensessie. 

Naast vloeren zijn de opties voor het schoonmaken met een stoomreiniger eindeloos. Zo kun je er de ramen mee schoonmaken, maar ook tapijten en kleden mee reinigen. Vlekken van de bank verwijderen, een vriezer ontdooien of een oven schoonmaken. Maak barbecues en tuinmeubilair summer ready of geef je matras een opfrisser. Ideaal! 

Goed voor jou en het milieu

Zeg alle sprays, kannen en bussen met schoonmaakmiddel maar gedag. Met een stoomreiniger maak je daar geen gebruik meer van. Een stoomreiniger gebruikt namelijk puur en alleen water. Niet alleen beter voor jezelf, maar ook voor het milieu. Een stoomreiniger is misschien een investering, maar daarna hoeft er geen geld meer besteed te worden aan reinigingsmiddelen. Op de lange termijn ook leuk voor de portemonnee. 

LEES OOK
Deze natuurlijke schoonmaakmiddelen maak je gewoon zelf

Tijdbesparend

Voegen schoonmaken, een oven reinigen of ramen lappen. Zomaar wat tijdrovende schoonmaakklussen. Met een stoomreiniger in huis is dat verleden tijd. Zo hoef je met een stoomreiniger vaak maar eenmaal over een vuil oppervlak. Terwijl als je een keuken schoonmaakt, je de doek die je gebruikt wel tig keer opnieuw uitwringt onder een lopende kraan. Ook hebben stoomreinigers vaak verschillende opzetstukken, zoals deze, zodat je ook op moeilijk bereikbare plekken komt. Ideaal! 

LEES OOK
Sneller schoonmaken met deze 4 cheats

Schoonmaakhulpjes…

nog meer: schoonmaken