WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Tips om jouw vloer spic en span te krijgen

Een vloer dweilen lijkt misschien simpel, toch kan het best een hele klus zijn. Want hoe krijg je jouw mooie houten vloer, tegels of laminaat nou echt spic en span? Met deze tips glanst de vloer je straks weer tegemoet. 

vtwonen 10-2019 | lichte tegels woonkamer
Vloertegel Concret, 90×90 cm, 70×70 cm, ook verkrijgbaar in de kleur Antracite Vloertegel Concrete Taupe, 90×90 cm, 70×70 cm, ook verkrijgbaar in de kleur Antracite M.m.v.: De Eekhoorn/vtwonen (bank, poef) HK Living (tafeltje, lamp, wanddecoratie, vaas, theepot), Loods5 (kommetje, houten lijsten). Verf op muur vtwonen Warm Grey

Gebruik het juiste middel

In de winkel kun je allerlei speciale schoonmaakmiddelen vinden voor verschillende soorten vloeren. Maar met water en een beetje allesreiniger kom je ook al een heel eind. De truc is om niet teveel te gebruiken. Liever iets natuurlijkers én goedkopers? Gebruik dan water en schoonmaakazijn of groene zeep. Dit laatste middel kun je ook nog eens op elke type vloer gebruiken.

Vloer dweilen met warm of koud water?

Veel mensen hebben de neiging om te dweilen met warm water. Zo zou het vuil beter losweken. Toch is dit niet de beste manier om de vloer te moppen. Warm water verdampt namelijk sneller waardoor er zeepresten achterblijven. Uiteindelijk blijf je na al dat harde werken achter met strepen op de vloer. Skip dat warme water dus en vul jouw emmer gewoon met koud water. 

Je kunt ook een klein scheutje wasverzachter aan het water toevoegen. Dat ruikt niet alleen lekker, het laat je vloer ook extra stralen. 

Goed begin is het halve werk

Niet stofzuigen vóór het dweilen is een beetje als dweilen met de kraan open… Belangrijk dus om eerst even flink in de weer te gaan met die stofvreter. Nog effectiever kan een stofwisser zijn. Met name op gladde vloeren zoals laminaat pakt een wisser toch net dat extra beetje stof mee. 

Zwarte strepen op de vloer

Stoelpoten die zwarte strepen achterlaten op de vloer kunnen een bron van ergernis zijn. Gelukkig heb je alleen een gummetje nodig om de streep te laten verdwijnen. Lukt dit niet? Ga dan voor een iets agressiever middel: nagellakremover. Check wel of jouw vloer hier tegen kan.

Krassen in laminaat

Heb je last van krassen in je laminaat? Smeer een beetje olijfolie op de plaats delict en laat het even intrekken. Vervolgens veeg je de boel af en weg zijn de krassen! 

Voor een fris huis…

nog meer: schoonmaken