WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Met deze (verrassende) trucs kun je spinnenwebben verwijderen én voorkomen

Spinnen lijken favoriete hotspots te hebben. Altijd in dezelfde hoek van de vensterbank bijvoorbeeld, of telkens weer die spinnenwebben aan het plafond. Je pakt er misschien gewoon de stofzuiger bij om de spinnenwebben te verwijderen, maar voorkomen is beter dan genezen. Wist je dat je met zout spinnenwebben kunt voorkomen?

bezem rotan kast

Spinnenwebben verwijderen

Voordat je met het schaaltje zout aan de slag gaat, kun je het best met een schone lei beginnen en dus het spinnenweb verwijderen. Dat kun je doen met de stofzuiger of een plumeau. Krijg je het daarmee niet goed weg, of blijven de kleine prooien die als zwarte spikkels te zien zijn aan de muur of het plafond kleven? Dan is er iets zwaarder geschut nodig. Pak er bijvoorbeeld wat ducttape bij en maak het vast aan een verfroller, met de plakkende kant naar buiten. Rol je vervolgens over het stukje muur of plafond heen, dan trek je de webresten er zo vanaf.

En, zijn de spinnenwebben weg? Dan ga je het vanaf nu voorkomen.

LEES OOK
De afzuigkap schoonmaken: met dit simpele trucje weet je of het nodig is

Spinnenwebben voorkomen

Spot je spinnen steeds op of rond hetzelfde plekje in huis? Dan kun je bij die plek een schaaltje zout neerzetten. Zout onttrekt namelijk vocht uit die spinnenwebben. Vocht voor een spinnenweb is als cement voor onze woning: onmisbaar voor de stevigheid, dus. De spin zal zich dan ergens anders moeten settelen. Met genoeg bakjes zout mooi niet in jouw huis!

Ook azijn lijkt spinnen buiten de deur te houden. Niet zozeer door het vocht, maar door de geur; daar zijn spinnen geen fan van. De meeste mensen trouwens ook niet, dus je zou de azijn ook nog kunnen vervangen door pepermuntolie. Een gevalletje ‘baat het niet, dan schaadt het niet’, want een frisse geur in huis is ook altijd welkom, toch?

Voor het zout…

nog meer: schoonmaken