WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Messing schoonmaken? 4x zo blinkt het weer als nieuw

Messing is het nieuwe goud. Het is minstens zo stijlvol, maar een stuk betaalbaarder. Over één ding kunnen we het makkelijk eens worden: dit materiaal is op zijn mooist als het blinkt. Dus ta-da: speciaal voor jou, een lesje messing schoonmaken.

goud bestek

Messing schoonmaken met zeep

Er zijn niet altijd creatieve sopjes nodig voor het schoonmaken van messing. Soms lukt het al met water en een beetje vloeibare zeep. Doop een afwasborstel of spons in het sop en maak het oppervlak voorzichtig schoon. Voor bestek of sieraden kun je ook een oude tandenborstel gebruiken.

Boenen met citroenen

When life gives you lemons, dan maak je daar mee schoon! Snijd een citroen doormidden en strooi wat zout over de binnenkant. Wrijf dit vervolgens over het oppervlak dat je wilt schoonmaken en je zult zien dat het weer blinkt als nooit tevoren. Je kunt trouwens ook wat citroensap in een sopje doen en het materiaal daarmee schoonboenen.

Huis-tuin-en-keuken manieren

Geen tijd om naar de winkel te gaan? Er zijn ook middelen die waarschijnlijk al bij jou op de plank liggen waarmee je messing kunt schoonmaken. Een beetje zout met azijn kan wonderen doen voor materiaal dat roestig is geworden. Ook tandpasta kan helpen, maar let wel op dat er niet te veel chemicaliën in zitten. Dit kan namelijk reageren op messing.

Met tandpasta kun je nog meer schoonmaken, zilverwerk bijvoorbeeld.

Grof geschut

Het middel dat alle metaalsoorten blinkend schoon krijgt? Met een bus WD-40 weet je zeker dat messing schoonmaken een eitje wordt. Spuit een beetje op het oppervlak dat je schoon wilt maken en spoel dit daarna goed af.

Schoonmaakhulpjes…

nog meer: schoonmaken