WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Een matras schoonmaken is makkelijker dan je denkt

Je matras schoonmaken is waarschijnlijk iets wat je niet vaak doet. Toch is het fijn als ‘ie fris en schoon is, want je ligt er tenslotte elke nacht op. Het hele matras in de wasmachine proppen lukt niet, maar gelukkig zijn er andere manieren om ‘m schoon te krijgen.

matras schoonmaken vtwonen.nl
vtwonen 11-2019 productie & styling Kim van Rossenberg | uitvoering Richard van Meerveld | fotografie Sjoerd Eickmans

Matrashoes wassen

De makkelijkste manier om een matras schoon te maken is door het tijk te wassen. Dit is de hoes die om het matras heen zit. Deze hoes kun je er in veel gevallen zo vanaf ritsen en vervolgens in de wasmachine stoppen. In de tijd dat je het tijk wast en droogt, kun je het matras zelf ook laten luchten.

Werkt altijd: baking soda

Dat baking soda een wondermiddel is, hoeven we je vast niet meer uit te leggen. Je maakt er veel dingen mee schoon, en dat geldt ook voor een matras. Heb je een vlek in het matras? Maak dan een sopje van warm water en een flinke scheut baking soda. Dit mengsel dep je vervolgens op de vlek en laat je even intrekken. Spray er daarna wat water op en dep het droog met een theedoek.

Keukenzout

Zitten er voornamelijk zweetplekken in het matras? Dan is simpel keukenzout de oplossing. Maak de vlek vochtig met water, strooi er keukenzout overheen en laat dit even kort intrekken. Verwijder vervolgens met de stofzuiger al het zout. Als het nodig is wrijf je nog even met een vochtige doek over de plek voor een brandschoon resultaat.

Vlekken voorkomen

Voorkomen is beter dan genezen, ook wanneer het gaat om de levensduur van je matras. Een molton om je matras geeft vlekken niet langer de kans om in het matras te trekken. Wil je helemaal slim bezig zijn? Kies dan een waterdichte variant. Shop hier handige moltons en beschermhoezen.

Laatste redmiddel: stomerij

Mocht het bovenstaande allemaal niet baten? Dan heb je natuurlijk altijd nog de stomerij als laatste redmiddel. Hier kun je hardnekkige vlekken laten verwijderen waardoor je zeker weet dat je matras weer helemaal fris is.

Shop stijlvol beddengoed…

nog meer: schoonmaken