WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Zo maak (en houd!) je glazen meubels schoon

Glazen meubels zijn dé trend van nu en dat snappen we helemaal. Maar wat soms nog een behoorlijke uitdaging kan zijn, is het schoonmaken (en schoon houden) van het glas. Want met een beetje zonlicht erbij zie je er werkelijk álles op. Maar geen zorgen: glazen meubels schoonmaken wordt een fluitje van een cent met dit stappenplan.

Witte bank, zwarte stoel, witte vaas met smalle bovenkant, witte vaas
met brede bovenkant, prijs op aanvraag (Edha interieur). Kleed, grote witte
schaal (Sukha Amsterdam). Tafel (Neef Louis). Voet, glazen box
met laatjes, huisje van glas en staal, smalle vaasjes van glas met staal, kussen met stippen € 35,99 (Zara Home). Lamp, vaas onder het tafelblad, grijs glas, grote grijze vaas (Bolia). Bruin plaid van By Mölle, vaas met stippen van Fest Amsterdam, bruin vaasje, glazen kan
€ 26,95 (vtwonen.nl). Kussen met V-dessin (H&M Home). Bruin apothekersflesje (Burbri Antiek). Lepel grijze glazen vaas € 60,- (Six and Sons). Overig privébezit.

Glazen meubels schoonmaken: aan de slag

Je hebt een aantal dingen nodig voor het schoonmaken van je glazen lamp, tafel of kast. Pak er allereerst een emmer en spons bij. Daarnaast heb je een droge handdoek, een krant en een citroen nodig. Als laatste pak je een fles allesreiniger. Alles klaargezet? Let’s start.

Stappenplan

Stap 1: vul de emmer met warm water en doe daar de allesreiniger bij. Pak nu de spons en maak je glazen meubel goed schoon.

Stap 2: als het meubel schoon is, wrijf je het voorzichtig droog met de handdoek.

Stap 3: dan nu de magie. Halveer de citroen en knijp het sap eruit. Sprenkel dit over je tafel of vitrinekast heen. Hiermee ontvet je het gemakkelijk.

Stap 4: als laatste doop je de krant om tot poetsdoek. Hiermee wrijf je voorzichtig het citroensap van het meubel.

Let op: gebruik bij schoonmaken van glazen meubels nooit schuurmiddelen. Ook bleekmiddel of bijtende schoonmaakmiddelen zullen het glas geen goed doen.

En hoe blijven glazen meubels schoon?

Je kunt een aantal dingen doen waardoor je glazen meubels na het schoonmaken ook schoon blijven. Ten eerste: gebruik onderzetters. Hiermee voorkom je niet alleen krassen, maar ook kringen van glazen of bloempotten. Daarnaast kun je het meubel tussendoor ook wat meer aandacht geven. Maak het glas bijvoorbeeld, naast een grote schoonmaakbeurt op zijn tijd, regelmatig even schoon met een zachte doek.

De laatste tip: raak het glas zo min mogelijk aan. Soms is dit moeilijk, voorals als het om een glazen tafelblad gaat. Probeer in dat geval zoveel mogelijk met schone, vetvrije handen aan tafel te gaan zitten.

Nog op zoek naar een mooi glazen meubel? Bekijk deze glazen salontafels dan eens.

Shop glazen meubels…

nog meer: schoonmaken