WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Geknoeid met kaarsvet? Zo verwijder je het

Nu het weer vroeg donkerder wordt én het een stuk kouder is, is het wel zo gezellig om kaarsen te branden in huis. Mooie grote kaarsen in prachtige kandelaars: wie wil dat nou niet? Maar wat nu als er per ongeluk wat kaarsvet op de tafel terechtkomt? Dankzij deze tips is er geen reden tot paniek.

kandelaar kaarsen tafel

Niet gelijk aan de slag

Voordat je het überhaupt gaat proberen te verwijderen, is het allerbelangrijkste dat je wacht tot het vet eerst goed is gestold. Dan kun je het beter verwijderen dan wanneer het nog vloeibaar is. Dit geldt trouwens niet als het kaarsvet op je vloerkleed, vloerbedekking of bank is gevallen. In deze gevallen is het wél verstandig om het meteen te verwijderen. Doe je dit niet, dan trekt het vet in de stof en laat het een vlek achter.

Van een houten tafel verwijderen

Mocht er nu een beetje kaarsvet op de houten tafel zijn gekomen, dan is het belangrijk dat je eerst probeert om het gestolde gedeelte dat makkelijk loskomt met een stom voorwerp of bijvoorbeeld een krabber te verwijderen. Voor dat wat je niet direct weg krijgt gebruik je het beste de föhn, zodat het kaarsvet zachter wordt en wel loskomt. Verwijder de overgebleven stukjes vervolgens met wat keukenpapier. Wat ook goed werkt: leg een keukenpapiertje op het kaarsvet en ga hier met een strijkbout overheen. Het vet trekt door de warmte in het papier. Krijg je het echt niet allemaal weg? Dan kun je proberen om het kaarsvet met schuurpapier te verwijderen.

Van een glazen tafel verwijderen

Is er per ongeluk wat kaarsvet op de glazen tafel terecht gekomen? Dan kun je het kaarsvet meestal wel makkelijk verwijderen met een doekje of een spons en een beetje warm water. Leg het doekje of de spons op het kaarsvet en meestal komt het dan vanzelf wel los van de tafel. Probeer de stukjes die niet loskomen te verwijderen met bijvoorbeeld een pollepel of een krabber. Gebruik geen scherpe voorwerpen want dan kunnen er krassen in het glas komen en dat wil je natuurlijk niet.

Je las een artikel van Libelle. Libelle.nl is dé website voor alles wat vrouwen willen weten van persoonlijke verhalen tot handige lifehacks. Van entertainment tot koninklijk nieuws.

Lees hier meer over de artikelen van andere titels op vtwonen.nl

Sfeermakers…

nog meer: schoonmaken