WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Schoonmaakfouten die (bijna) iedereen maakt

Het krijgt meestal geen plek in de top drie van favoriete hobby’s: schoonmaken. Logisch dat jij zo je eigen manieren hebt ontwikkeld om die keuken binnen recordtijd te laten blinken. En toch moet je opletten dat je deze schoonmaakfouten niet maakt…

1. Van voor naar achter…

Van links naar rechts? Een van de meest gemaakte schoonmaakfouten! Als je schoonmaakt in deze rechte beweging, dan veeg je namelijk het vuil heen en weer. Terwijl je het juist weg wilt hebben. Probeer daarom een ’S’-beweging te maken. Zo veeg je het vuil weg van zijn plaats en wordt het oppervlak schoner.  

2. Hoe meer hoe beter?

Dat gaat niet op voor alles in het leven. En zeker niet voor schoonmaaksprays. Misschien moet je voor jouw gevoel altijd flink sprayen om het schoonste eindresultaat te krijgen, maar niets is minder waar: veel schoonmaakmiddel levert je alleen maar extra werk op. Want het moet er natuurlijk ook weer af. Plus: het resultaat is niet schoner dan wanneer je minder schoonmaakmiddel zou gebruiken. 

3. Direct op de boosdoener

We blijven even bij de schoonmaaksprays, want veel mensen hebben de neiging om dit direct op het vieze oppervlak te spuiten. Maar zo gebruik je al snel teveel en kun je jouw mooie marmeren salontafel zelfs beschadigen. Spuit het schoonmaakmiddel daarom eerst op een vochtige doek en maak daarna schoon. 

4. Opgemaakt staat netjes

Een strak opgemaakt bed is niet alleen leuk om te zien, het ziet er ook opgeruimd uit. Daarom maken sommige mensen hun bed direct op als ze opstaan. Niet doen! De warmte van die nacht blijft dan hangen in je bed en wordt een broeinest voor bacteriën. Sla dat dekbed dus eerst even open en zet een raam open om te ventileren

5. Dweilen met de kraan open

Veel mensen maken de fout om te dweilen met warm water, dit kun je beter niet doen. Warm water verdampt namelijk sneller tijdens het dweilen en daardoor blijven er zeepresten en vuil achter op de vloer. Dit kan er weer voor zorgen dat de vloer gaat plakken en er lelijke strepen achterblijven. Gebruik daarom gewoon koud water met een klein scheutje schoonmaakmiddel. 

nog meer: schoonmaken