WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Ieuw! Daarom moet je dus een bad goed schoonmaken

Lekker badderen om te ontspannen na een drukke werkdag of een wandeling in de natuur: we doen het maar al te graag. Wat je je misschien niet realiseert, is dat wanneer je het bad niet goed schoonmaakt er behoorlijk wat bacteriën in de badkuip achterblijven. Dus daarom: het bad schoonmaken doe je zo!

Viezigheid in bad

Wanneer je in bad ligt, komen de vuilresten, bacteriën en huidschilfers van je lichaam terecht in het badwater. Deze resten mengen zich vervolgens met badolie of badschuim en hoe langer je in bad blijft, hoe viezer het water wordt.

Natuurlijk laat je het bad leeglopen en sproei je de badkuip nog even goed na als je uitgebadderd bent. Maar wat je niet ziet, is dat er altijd restjes zeep met huidschilfers en bacteriën aan de randen blijven zitten. En heb je een toilet in de badkamer, dan is de kans groot dat deze bij elke doortrekbeurt ook wat bacteriën in de badkuip slingert. Ieuw dus.

Bad schoonmaken

Wil je in een lekker schoon bad liggen? Dan is het zaak dat je ‘m minstens één keer per week grondig poetst. Lig je dagelijks in bad, dan misschien wel twee keer. Als je het schoonmaken zó aanpakt, dan is en blijft je bad brandschoon:

  • Maak een sopje van lauwwarm water en een beetje huishoudazijn.
  • Maak de badkuip schoon met een spons en het sop.
  • Laat het 15 minuten inwerken.
  • Neem de badkuip af met een natte doek met azijn.
  • Spoel alles goed na.
  • Droog de badkuip goed met een doek om kalkaanslag te voorkomen.

Schoonmaakhulpjes…

nog meer: schoonmaken