WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Van woonkamer naar droomkamer? In 6 stappen aan de slag als een pro

Huiselijk en sfeervol met een gouden randje: in Weer verliefd op je huis geeft stylist Eva een nieuwbouwherenhuis in Amsterdam een ware metamorfose. En dat kun jij ook! Ga in 6 stappen aan de slag met het inrichten van je woonkamer. 

In samenwerking met Eijerkamp

Stap 1: maak een moodboard

Een perfect startpunt om je smaak en stijl in kaart te brengen is het maken van een moodboard. Digitaal of met ouderwets knip- en plakwerk: het kan allebei. Leef je uit, denk groot en verras jezelf. Verzamel interieurfoto’s, kleuren, stofstalen en foto’s van producten en kunstwerken die je aanspreken. Stylist Eva laat in aflevering 8 van Weer verliefd op je huis seizoen 16 zien dat je zelfs van twee totaal verschillende moodboards toch een mooi geheel kunt maken.

Stap 2: bepaal de woonfuncties

Bedenk goed welke functies de woonkamer allemaal moet vervullen. Is het belangrijk dat je er met een grote groep kunt eten of wil je er ook een plek om te werken? Misschien zit je graag bij de open haard, zoals Roos en Michiel, de bewoners van het Amsterdamse nieuwbouwhuis? Of wil je juist een hoekje waar je lekker plaatjes kunt draaien of een speelhoek voor de kinderen? Denk ook na (of vraag advies aan een expert) over opbergruimte: creëer je dit in de woonkamer of op een andere plek in huis? 

Stap 3: kies de indeling

Aan de hand van bovenstaande wensenlijst kun je zelf of in samenwerking met een professional gericht aan de slag met de indeling van de woonkamer. Eva combineert in de zitkamer van Roos en Michiel verschillende woonfuncties met de Medusa elementenbank van het merk Passe Partout bij Eijerkamp. Een royale én veelzijdige bank met lekker veel zitplaatsen. Van het mooie uitzicht genieten, tv kijken of voor de haard zitten? Het kan allemaal. Hierdoor wordt de zithoek een heerlijke plek. Wát een bank! 

Stap 4: ontdek je woonstijl 

Een logische vervolgstap is je te verdiepen in alle stijlen en trends én bij jezelf na te gaan wat jou aanspreekt. Eva neemt Roos en Michiel hiervoor mee naar de vtwonen Stijl Studio’s bij Eijerkamp in Zutphen en Veenendaal. Van landelijk tot Scandinavisch of juist lekker kleurrijk met een knipoog naar de seventies: dit is the place to be om je favoriete woonstijl te ontdekken, persoonlijk interieuradvies in te winnen en inspiratie op te doen voor jouw droominterieur.

Stap 6: meubelkeuze en styling

Goed, de woonfuncties, indeling én woonstijl voor je huiskamer zijn gekozen. Nu is het tijd voor het leukste gedeelte: de zoektocht naar nieuwe meubels! Steeds vaker zien we dat meubels multifunctioneel en flexibel zijn. Denk aan een elementenbank, uitschuifbare eettafel of draaifauteuil. Ook in de styling kun je daarmee spelen, bijvoorbeeld met verwisselbare kussenhoezen. Zo creëer je in een handomdraai een nieuwe look.

SOS interieuradvies

Kom je er niet uit met bovenstaand stappenplan of heb je behoefte aan professionele begeleiding? Dan kun je terecht in het Advies Atelier in de winkels van Eijerkamp. Aan de hand van jouw woonwensen, plattegrond en foto’s helpen de interieurexperts je graag bij het creëren van jouw droominterieur. In elke woonstijl en voor ieder budget.

Verhuisplannen of ein-de-lijk aan de slag met jouw droominterieur? Laat je inspireren door de nieuwste wooncollecties, kleuren, materialen en woontrends in de acht gloednieuwe vtwonen Stijl Studio’s exclusief bij Eijerkamp in Zutphen en Veenendaal. Of maak een afspraak voor persoonlijk interieuradvies.

nog meer: Samenwerking