WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Nieuwe vloer nodig? 3x showstelers voor élke ruimte in huis

Bij het uitkiezen van een vloer houd je rekening met de functie van de ruimte. Er zijn alleskunners onder de vloeren die overal in huis de show stelen én een hele rits extra bonuspunten scoren. We hebben het over Marmoleum, Novilon en Allura. Van kamer en keuken tot thuiskantoor: bingo!

In samenwerking met Forbo

Nieuwe vloer nodig? 3x alleskunners onder de vloeren
Marmoleum vtwonen Grind
Marmoleum Fresco – 3891 Sage

1. Marmoleum: ijzersterk & eindeloos te combineren

Om maar met de bekendste te beginnen: dat is natuurlijk Marmoleum. Een linoleumvloer die gemaakt is van natuurlijke grondstoffen en ook nog eens CO₂-neutraal geproduceerd is. Dan sta je dus al met twee-nul voor. Een klassieker, maar wél een die steeds weer eigentijds strak voor de dag komt. De perfecte vloer als je duurzaamheid belangrijk vindt en houdt van een strakke, tijdloze uitstraling.

De keuze in kleuren, stijlen en motieven is groot, waardoor de vloer in elk interieur past. Kies je voor een strakke betonlook, dan oogt die toch warm door de mooie zweem van oranje, bruin of groen erin. Bovendien is de vloer ijzersterk en verkrijgbaar in een handige clickvariant.

Nieuwe vloer nodig? 3x alleskunners onder de vloeren
Novilon Bella Grey Wash Oak

2. Novilon: modern & vrijwel naadloos

Net als Marmoleum ontworpen en gemaakt in eigen land. Wat een Novilon-vloer precies is? Een kamerbrede vinylvloer die je tot wel vier meter breed vrijwel naadloos kunt leggen. Qua strakke performance kan ie makkelijk met Marmoleum wedijveren. Zoek je nog een vloer voor in de badkamer? Door de extra grip – en dus antislip – is Novilon zelfs daar geschikt voor. Niet tot in de douchecel overigens, maar dat spreekt voor zich.

Andere pluspunten: Novilon heeft een prettige, comfortabele ondergrond met geluiddempende kwaliteiten wat fijn voelt én klinkt. Wat betreft het design is de keuze reuze: ga je voor een rustig houtmotief of toch een stoer betondessin? Alles is mogelijk.

Zeker weten welke vloer bij je past?

Upload een foto van je eigen interieur in de vloerplanner op forbo-flooring.nl/vloerplanner of bestel een staal via forbo-flooring.nl/stalenservice.

Nieuwe vloer nodig? 3x showstelers voor élke ruimte in huis
Allura 63454 black marble met
de schoonloopmat Coral 4721

“Is het beton of toch een lookalike? Zo’n Allura-vloer is

niet van echt te onderscheiden”

3. Allura: van knappe betonlook tot visgraat-lookalike

Het populaire trio is compleet met Allura pvc-stroken: een uitgebreide stroken- en tegelcollectie, verkrijgbaar in allerlei formaten, kleuren en legpatronen. Deze vloer krijgt het dus voor elkaar precies te lijken op bijvoorbeeld een visgraatparket of betonlookvloer. Kijk maar!

Waar Marmoleum en Novilon de vloer in brede banen bestrijken, wordt Allura – net als echt steen of hout – in tegels of stroken gelegd. Wil je een eiken vloer met natuurlijk reliëf? Geen probleem. Niet van echt te onderscheiden, want elke strook is uniek en dat maakt de vloer heel levendig. En dan krijg je alle pluspunten van pvc (makkelijk in onderhoud en om schoon te maken, stil en isolerend) er nog bij.

Waar je uiteindelijk voor kiest in de verschillende ruimtes in huis ligt natuurlijk aan je eigen smaak en stijl. Wat bovenstaande vloeren gemeen hebben, is dat ze duurzaam en milieuvriendelijk zijn: ze worden alle drie gemaakt in Nederland, met groene stroom en weinig transportkilometers. En dan bespaart de lange levensduur ook nog eens grondstoffen. Plus: het simpele onderhoud betekent minder stofzuigen, minder water en zeep. En ja, dat telt allemaal mee!

Ook zo’n vloer thuis?

Kijk voor meer informatie op forbo-flooring.nl/vloerenvoorthuis.

nog meer: Samenwerking