Lekker lang buiten: zo tover je je tuin en balkon om tot nazomerparadijs

In samenwerking met Karwei

beeld vtwonen Beeld

Een boek lezen, urenlang borrelen of gezellig samen tafelen: de zomer in de tuin of op het balkon kan ons niet lang genoeg duren. Daarom: de beste decoratie- en klustips om ook in de nazomer optimaal te genieten van het buitenleven.

Lees verder onder de advertentie

Ga voor groen

De meeste bloemen en planten hebben hun mooiste bloeiperiode inmiddels achter de rug en langzaamaan verdwijnen ook de zonnige zomerkleuren uit de tuin. Onze tip: voeg zelf extra kleur toe door de schutting of het hek groen te beitsen. Bovendien blijft tuinhout met goed onderhoud een stuk langer mooi, dus je bent nog duurzaam bezig ook.

beeld vtwonen Beeld

Besteed aandacht aan details

Lelijke opsluitband? Saaie border of bloembak eruit laten springen? Met het hippe cortenstaal werk je minder mooie delen weg of zet je items die gezien mogen worden in de spotlights. Helemaal on-trend en een makkelijke manier om tuin of balkon op een mooie low-budget manier een upgrade te geven.

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

Zorg voor sfeervolle verlichting

Van minimalistische buitenspots tot romantisch lichtsnoer: zorg nu het wat eerder gaat schemeren voor sfeerverlichting. Zet niet alleen de eettafel of zithoek buiten in de spotlights, denk ook aan de plantenbakken en borders. Zo komen de kleuren in de tuin of op het terras ook in de avond tot hun recht. Investeer in led- of solarverlichting en het wordt buiten nóg groener. Ook leuk: een mooie lantaarn op tafel.

beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

Maak het gezellig en warm

Koelt het ’s avonds snel af? Stook een fikkie. Een vuurkorf, bamboefakkel of terrashaard zorgt voor warmte en gezelligheid. Net als een stel mooie kussens en een warm, zacht plaid, trouwens. Liever geen vuur in de tuin of op het balkon? Karwei heeft veel verschillende elektrische terrasverwarmers voor elk budget die net zoveel sfeer geven.

Lees verder onder de advertentie

Investeer in slimme meubels

Lang nazomeren betekent in Nederland dat tuin- en balkonmeubels ook tegen een fikse bui, windstoten of vroege nachtvorst moeten kunnen. Tuinmeubels gemaakt van wicker – een kunststof met knappe looks – beschikken over die kwaliteit. Sterker nog: ze zijn ook goed bestand tegen warmte en zonlicht en gaan met het juiste onderhoud jarenlang mee. Van tuinstoel tot bijzettafel: Karwei heeft een uitgebreide collectie tuinmeubels van wicker.

Zin om het binnen ook gezellig te maken? Ontdek ook deze drie kunstzinnige (én makkelijke!) DIY-ideeën voor de woonkamer van Karwei.

beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld