Klaar voor kleur: “De logeerkamer, ik kwam er nooit. Nu kom ik er helemaal tot rust”

In samenwerking met Flexa

beeld vtwonen Beeld

In de videoserie Klaar voor Kleur geven oud-kandidaten van Weer Verliefd op je huis kleur aan een dierbare die dat verdient. In aflevering 3: Ilse en Cas trakteren vrienden Stijn en Roxanne op een plek om te werken én ontspannen.

Lees verder onder de advertentie

In samenwerking met Flexa

Schreeuw om kleur

De witte muren in de werk- en logeerkamer van Stijn en Roxannes Amsterdamse stadswoning schrééuwen om kleur. Iets waar het stel al veel eerder gehoor aan had willen geven – ze zijn dol op een lik verf – maar door Roxannes gezondheid is het hier nog niet van gekomen. Gelukkig knapt Roxanne aardig op van de operatie aan haar maag en slokdarm en om dat positieve gevoel vast te houden, willen Ilse en Cas hun vrienden verrassen met een kleurrijke, nieuwe start. Daar weet stylist Eva wel raad mee.

Zuurstokroze vloer

De eerste accentkleur ligt bij binnenkomst meteen aan Eva’s voeten: de knalroze gietvloer. Een aandenken aan de vorige bewoners. Roxanne: ‘We zouden hem zelf niet gauw gekozen hebben, maar stiekem vinden we de vloer heel leuk. De kleur is fris en je wordt er meteen vrolijk van.’ Die frisheid wil Eva bewaren, maar om extra sfeer en warmte te creëren voegt de stylist er nog twee tinten aan toe. Zo wordt de kamer echt één geheel. Naast een fijn thuiskantoor willen Stijn en Roxanne de ruimte ook als knusse logeerkamer gebruiken.

Twee kleuren, één muur

De eerste kleur waar Eva’s oog tijdens het toepassen van de Flexa Kleurtesters op valt, is Flexa Greyed Green. Eva: ‘Een stoere, grijze groentint die voor een lekker contrast zorgt met de knalroze vloer.’ Drie van de vier muren krijgen een lambrisering in Greyed Green tot aan de vloer. Eva: ‘Daardoor krijg je ook het gevoel alsof de ruimte je omarmt.’ Voor de delen boven de lambrisering en het plafond kiest Eva voor een zachte taupetint: Flexa Urban Taupe. Als finishing touch – en om het roze vlak van de vloer wat te doorbreken – rolt Eva een groot jute vloerkleed uit. Ook het schilderij van Roxannes opa en oma krijgt een ereplaats aan de wand.

Ook klaar voor kleur?

Bekijk hieronder de hele video van Stijn en Roxanne en ontdek wat kleur voor jou kan doen!

Gouden combi

Na een middag kleuren en klussen is het tijd om Stijn en Roxanne erbij te halen. Gespannen lopen ze de kamer in. ‘Dít had ik niet verwacht’, stamelt Stijn perplex. Roxanne kijkt verliefd naar de muren. ‘Ik houd enorm van groen, dus de kleuren vind ik fantastisch. De combinatie met Flexa Urban Taupe vind ik ook héél mooi.’ Eva: ‘Echt een ruimte om je even terug te trekken, hè?’ Dat kan het tweetal alleen maar beamen. Roxanne: ‘Ik had me veel voorgesteld, maar dít. Ik weet zeker dat ik hier ga lezen, tot rust ga komen. Deur dicht en genieten. Ik kwam nooit in deze kamer en nu ben ik er bijna altijd te vinden’. Stijn vult aan: ‘Én het is een mooie logeerkamer.’ Laat Stijns familie uit Vlaanderen maar komen, deze kleurrijke werk- en logeerkamer is er klaar voor!

LEES OOK
In aflevering 2 van Klaar voor kleur zie je hoe stylist Eva de logeerkamer op de zolder van Sebastiaan en Maaike omtovert tot een plek om te werken én volledig te ontspannen. In Aflevering 1 krijgt Naomie’s slaapkamer een verbluffende kleur make-over.

Bron: In samenwerking met Flexa

Lees verder onder de advertentie