Klaar voor Kleur: Naomie’s slaapkamer krijgt een kleur make-over en het resultaat is verbluffend

In samenwerking met Flexa

beeld vtwonen Beeld

Een nieuwe kleur op de muur verandert veel méér dan het interieur alleen: het kan de start zijn van een positieve verandering in je leven. In de nieuwe videoserie Klaar voor Kleur geven oud kandidaten van vtwonen Weer verliefd op je huis kleur aan een geliefde die dat verdient. In de eerste aflevering: Naomie uit Winkel.

Lees verder onder de advertentie

In samenwerking met Flexa

Nadat haar relatie stukliep, wilde Naomie haar mooie bungalow in Winkel een frisse look geven. Ze knapte het huis helemaal op met haar vader, maar één ruimte kan nog wel wat warmte en geborgenheid gebruiken: de slaapkamer, een grote ruimte met vier witte muren. Fris, maar wel kil. Stylist Eva zorgt, namens Naomies beste vriendin, voor een kleurrijke warme kleur make-over (spoiler: óók het plafond!). Het doel: een fijne, warme ruimte creëren waar ze zich lekker terug kan trekken.

Rust & ontspanning

Voor de slaapkamer van Naomie kiest Eva bewust voor groen: het is de favoriete kleur van Naomie en staat voor haar gelijk aan ontspanning en rust. Een fijne keuze voor de slaapkamer. Maar ook geel komt op de kwasten. De warme tint ‘Cornflower Field’ uit de Flexa Creations verflijn geeft Naomie een gevoel van warmte, positiviteit en vreugde. Dat komt goed uit, want ze wil de slaapkamer niet alleen gebruiken om te slapen, maar ook om te relaxen en yoga te beoefenen.

Samen sterker

Om exact de juiste kleurkeuzes te maken, gebruikt de stylist de Flexa Creations kleurkaart. Een kaart met daarop horizontaal en verticaal kleuren die elkaar versterken; kies je voor kleuren die naast elkaar of onder elkaar staan, dan zit je altijd goed. ‘Ik heb gekozen voor twee groentinten voor de basis (‘Flexa Camouflage Green‘ en ‘Flexa Green Tea‘) en om het spannender te maken’, vertelt Eva. ‘Die combinatie matcht ook heel goed bij de rest van Naomies interieur, met veel hout, natuurlijke materialen en planten.’

Lees verder onder de advertentie

Klaar voor kleur?

Bekijk hieronder de hele video en ervaar net als Naomie kleur!

Splitsing

Naomies slaapkamer is groot: door twee verschillende kleuren te gebruiken, splitst Eva de ruimte optisch in tweeën. Slapen aan de ene kant (tip: schilder ook het plafond mee om een nestje te creëren) en aankleden en sporten aan de andere kant. Voor de smalste wand langs de straatkant kiest Eva voor ‘Camouflage Green’, een donkere groentint. Deze zorgt ervoor dat de lange ruimte minder lang oogt, wat de ruimte knusser maakt.

Meer dan slapen

‘De twee groentinten (‘Camouflage Green’ en ‘Green Tea’) en de geeltint (‘Cornflower Field’) hebben van Naomies slaapkamer een sfeervolle ruimte gemaakt’, besluit de stylist. ‘Een verlengstuk van de woonkamer, in plaats van een ruimte waar ze alleen naar toe gaat om te slapen. Een boek lezen, muziek luisteren, sporten of een serie kijken; de slaapkamer is met deze kleur make-over écht een onderdeel van haar huis geworden. En in Naomies woorden? ‘Ik heb nu een veel warmer gevoel in deze kamer. Het is een fijne plek geworden om muziek te luisteren of een serie te kijken. ’s Avonds zet ik alvast de lampjes naast mijn bed aan, zodat ik vanuit de woonkamer een sfeervol doorkijkje naar de slaapkamer heb. Het is hier heel fijn wakker worden.’

Bron: In samenwerking met Flexa

Lees verder onder de advertentie
Lees verder onder de advertentie