Haal binnen naar buiten! 5 to-do’s voor tuin en terras

Yuma loungestoel €79,- Beeld

Met de juiste meubels en accessoires wordt het terras een sfeervolle buitenkamer. Ontdek onze 5 tips voor een lange zomer buiten leven.

Lees verder onder de advertentie

In samenwerking met Casa

1. Benut de ruimte

In een grote tuin mag een lange tuintafel met comfortabele stoelen op het terras niet ontbreken. Ideaal om aan te werken, te eten én te borrelen. Combineer het met een stijlvolle loungehoek en geef het geheel een persoonlijke touch met accessoires. Planten en meubels werken ook ideaal als ruimteverdeler – zo ontstaan meerdere relaxplekken in de tuin.

Een kleinere tuin of een balkon vraagt om iets meer creativiteit. Ga slim om met de ruimte en kies voor multifunctionele tuinmeubelen. Denk aan stoelen die te stapelen zijn en tuinmeubelen die bijvoorbeeld extra plek bieden om kussens in op te bergen. Ga ook de hoogte in: een bartafel met krukken neemt weinig ruimte in en is de perfecte plek voor een borrel in de avondzon.

Largow loungestoel (vanaf) €299,- Beeld
Batang bartafel €249,- Beeld

2. Trek de woonstijl door

Een buitenruimte die mooi aansluit bij de woonkamer en keuken zorgt voor rust. Laat de kleuren en materialen uit het interieur terugkomen in accessoires en kies voor tuinmeubels die de woonstijl weerspiegelen. Dol op de industriële woonstijl? Trek ‘m door naar het terras met een tuinset in antraciet of zwart en combineer het met warm hout. Wie het graag minimalistisch houdt, gaat voor eenvoudige tuinmeubelen in lichte (hout)tinten en met een strak design. Een buitenruimte met een knipoog? Een gekleurde tuinstoel zorgt voor meer speelsheid in de zon!

Hanna loungeset €1199,- Beeld

3. Geef bijzettafels een plek

Op zonnige dagen zitten we meer buiten dan binnen. Zorg daarom voor voldoende ruimte om de hapjes en drankjes op te zetten, maar ook om boeken en magazines op te kunnen leggen. Denk hierbij aan krukjes en bijzettafels die een plek krijgen bij de tuinstoel of loungeset. Alles binnen handbereik? Dan kan het échte ontspannen in de kersverse buitenkamer beginnen.

Pantai loungestoel €299,- Beeld

4. Zorg voor voldoende schaduw

Hoe fijn die warme zonnestralen ook aanvoelen, een beetje schaduw op het terras kan ook zeer welkom zijn. Grote planten geven al wat koelte, maar op erg zonnige dagen is een parasol een must. Wie een stadstuintje heeft, kiest voor een staande parasol. Die neemt niet veel plek in en is gemakkelijk op te bergen. Voldoende ruimte? Ga dan voor een zweefparasol. Deze draai je gemakkelijk mee met de zon en is te kantelen voor meer schaduw.

5. Creëer meer sfeer

Wanneer de basis staat, kan het aankleden van de buitenkamer beginnen, bijvoorbeeld met kussens en vloerkleden. Kies gerust voor een spannend patroon of een uitgesproken kleur. Met accessoires kan er telkens weer een andere sfeer worden gecreëerd, zonder dat er grote aanpassingen voor nodig zijn. Wanneer het begint te schemeren krijgt de tuin nog meer sfeer met de juiste verlichting. Roep het vakantiegevoel op met een (gekleurde) lichtslinger of plaats lantaarns en windlichten voor een gezellig effect.

Palau loungestoel €149,- Beeld
Bo en Vinn solarlampen (vanaf) €49,95 Beeld

Buitengewoon genieten

Ook aan de slag met de tuin of het balkon? Ontdek de nieuwe betaalbare tuincollectie van Casa en maak van de tuin de ideale buitenruimte voor deze lente en zomer. Zo creëer je een fijne plek voor jezelf waar je niet meer weg wilt!

Bron: In samenwerking met Casa

Lees verder onder de advertentie