WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Geef het toilet een make-over

Besteed jij ook weinig tijd aan de sfeer op het toilet? Zonde, want met een paar kleine aanpassingen kun je er een stijlvolle ruimte van maken. Ga aan de slag met jouw toilet make-over en het kleinste kamertje in huis past straks perfect bij de rest van je interieur.

1. De wanden

In de meeste gevallen wordt het toilet betegeld. Dit is niet alleen hygiënisch, maar ook ideaal te combineren. Kies bijvoorbeeld voor basic wit om jouw toilet een frisse uitstraling te geven. Wil je iets anders? Je kunt er ook voor kiezen om alleen de onderkant van de wand te betegelen. Zo kun je met het bovenste gedeelte nog eens afwisselen door het een kleurtje te geven (ga bijvoorbeeld voor fris groen of blauw) of te kiezen voor een vrolijk behang. Wil je een toilet met een stoer of basic tintje? Je kunt de wanden ook (laten) behandelen met een speciale betonlook, dit heeft de uitstraling van een onafgewerkte, vlakke betonnen muur en is er in verschillende grijstinten. Voordeel is dat je geen naden meer ziet en het nagenoeg met alle kleuren en accessoires te combineren is.

2. De accessoires

Sfeer creëren doe je met meubels en accessoires die meteen ook slim in gebruik zijn. Heb je de ruimte, kies dan voor een klein fonteintje op het toilet. Dat is niet alleen fijn voor het wassen van de handen. Je kunt het fonteintje namelijk meteen combineren met een praktische onderkast. Deze kan gebruikt worden voor het opbergen van bijvoorbeeld wc-rollen en gastendoekjes.

3. De vloer

In combinatie met strakke, witte tegels is een donkere vloer erg mooi. Kies bijvoorbeeld voor tegels in antracietkleur. Wil jij juist uitpakken met je vloer? Vloertegels zijn er in alle soorten en maten: vierkant, rond, effen of met een dessin. In een ruimte met veel rechte lijnen is het leuk voor een tegel te kiezen met ronde vormen, zoals een honingraat. Dat is nog eens een toilet make-over! Gebruik maken van verschillende kleuren kan trouwens prima, zolang één van die kleuren maar terugkomt in de tint van de wand. Op deze manier kun je zelfs met een druk patroon de rust bewaren.

4. Het toilet

Behalve de looks, moet een toiletruimte ook gemakkelijk schoon te houden zijn en dat begint bij het toilet zelf. Niets zo vervelend als vuil wat zich ophoopt onder de lastig te bereiken spoelrand. Sphinx heeft daar een oplossing voor bedacht met de Rimfree® wc. Hierbij is er niet langer een spoelrand aanwezig in de pot en kan het toilet dus eenvoudig worden schoongemaakt door de gladde afwerking.

Bron: in samenwerking met Sphinx

nog meer: Samenwerking