Een nieuw matras? 5x tips voor jaren slaapplezier

In samenwerking met Totaalbed

null Beeld

We brengen een derde van ons leven slapend door. Een goed matras is dan ook geen overbodige luxe. Zeker niet als je je bedenkt dat een matras 8 tot 15 jaar meegaat. Maar... hoe kies je nu dat ideale matras? Wij geven 5 tips.

Lees verder onder de advertentie

1. Bepaal je favoriete slaaphouding

Liever op de rug of op de zij? Hoe je slaapt bepaalt voor een deel welk matras het beste bij je past. Rug- en buikslapers hebben bijvoorbeeld een steviger matras nodig dan zijslapers – en dan zijn er ook nog de eeuwige onrustige draaiers: zij kunnen beter voor een schuimmatras kiezen. Lig je alleen in bed of slaap je samen? Wat voor slaper je ook bent, bij Totaalbed weten ervaren slaapexperts precies welk matras aansluit voor de beste nachtrust.

2. Wat past bij welk postuur?

Ben je lang of juist wat kleiner van stuk? Wat voor matras je nodig hebt, hangt sterk af van je postuur. Het is daarom belangrijk om dit mee te nemen in de beslissing over een nieuw matras. Uiteindelijk wil je dat je rug zo onbelast mogelijk is tijdens het slapen. Dit betekent: de juiste ondersteuning op de juiste plek.

3. Houd de boel een beetje fris

Naast je postuur is ook je lichaamstemperatuur iets om rekening mee te houden. Heb je het snel warm in bed, dan is het fijn als een matras goed ventileert. Zeker als je je bedenkt dat je wekelijks gemiddeld drie liter vocht tijdens het slapen verliest. Een molton hoeslaken helpt vocht op te vangen en ook een goede topper zorgt ervoor dat het matras eronder minder met vocht te maken krijgt. Plus dat beetje extra comfort! Daarnaast kan het geen kwaad om het matras eens per drie maanden om te keren en in de lengte om te draaien. Zo voorkom je kuilvorming en houd je je matras in vorm.

Lees verder onder de advertentie
null Beeld

4. Test ‘m uit!

Ook niet onbelangrijk: hoe ligt het matras? In de winkels van Totaalbed zijn er naast een uitgebreide mooie collectie bedden tientallen matrassen die uitgebreid getest kunnen worden. Een nieuw bed is altijd even wennen: spieren en gewrichten hebben bijvoorbeeld tijd nodig om zich aan te passen aan het matras. En die tijd krijg je ook, want bij Totaalbed mag je het matras tot 90 nachten uitproberen. Bevalt het niet, dan mag je het matras eenmalig kosteloos omruilen.

5. Laat je goed adviseren

Een matras kopen is niet niks. Gelukkig hoef je de beslissing niet alleen te maken. Bij Totaalbed werken ervaren slaapexperts die graag helpen in de zoektocht naar het ideale matras. Ook handig: op de online matraswijzer kun je van tevoren al checken welk matras goed bij jou past of bezoek een van de winkels en laat je persoonlijk adviseren.

Lees verder onder de advertentie