Rise and shine: 5 tips voor de ideale slaapkamer

In samenwerking met Totaalbed

null Beeld

Een nacht plafonddienst voorkom je niet altijd. Maar een goede nachtrust heb je ook zelf in de hand. Wij geven vijf tips om jouw slaapkamer om te toveren tot een heus slaapwalhalla. Zo word je elke dag fris en uitgeslapen wakker.

Lees verder onder de advertentie

In samenwerking met Totaalbed

1. Maak het écht donker

Een nacht goed door- en uitslapen? Zorg dan voor zo min mogelijk licht in de slaapkamer. Verduisterende gordijnen maken de kans op (te) vroeg wakker worden een stuk kleiner. Hierdoor ontwaak je pas als je volledig uitgerust bent. Daarnaast houden gordijnen ook geluiden van buiten tegen zodat de slaapkamer een heerlijk rustige plek wordt.

2. Houd de boel lekker luchtig

Hier houden we van: crispy lakens in een frisse kamer. Zorg daarom voor een goede ventilatie en de juiste luchtvochtigheid. Voor dat laatste hoef je niet per se ingewikkelde apparaten in huis te halen, een plant werkt ook prima. Een aloë vera zorgt bijvoorbeeld voor een verhoogde vochtigheidsgraad. Andere planten die het goed doen in de slaapkamer zijn de witte jasmijn of een sanseveria.

Lees verder onder de advertentie

3. Check je bed

O zo belangrijk: een optimaal bed afgestemd op jouw persoonlijke voorkeur. Trek zo nu en dan het matras omhoog voor een algemene check. Is de lattenbodem nog intact? Heeft het matras dezelfde vorm? En als je toch bezig bent, haal dan even de stofzuiger over het matras en keer het meteen om. Zo blijft het langer fris en verleng je de levensduur ervan. Is je bed of matras aan vervanging toe, dan is het goed om te weten dat je de boxsprings van Totaalbed helemaal zelf samenstelt. Niets zo persoonlijk als een bed, dus kies het hoofdbord, de maat, het matras, de stoffen, kleuren en poten. Ergens hulp bij nodig? Dan staan de slaapadviseurs voor je klaar. Zo creëer je het beste slaapcomfort en een slaapkamer om van (en in) te dromen.

null Beeld
null Beeld

4. Geen knalkleuren

Een slaapkamer met felle kleuren staat misschien leuk op je Insta-feed, maar voor een goede nachtrust zijn rustige kleuren een betere optie. Kies dus liever voor groene, blauwe of neutrale tinten dan knallen met rood, roze of felle neonkleuren. Groene en blauwe tinten zorgen namelijk voor rust in ons brein – en dat komt dan weer goed van pas als je in slaap wilt vallen.

5. Keep it clean

Ook hier geldt weer: houd de kamer rustig. Een opgeruimde kamer betekent immers vaak ook een opgeruimd hoofd. Slingert er kleding, tijdschriften, speelgoed en andere losse ‘troepjes’ in het rond? Zorg dan voor een opbergruimte of kast die je kunt afsluiten. Totaalbed heeft bijvoorbeeld ook boxsprings met bergruimte in de collectie, of dekenkisten aan het voeteneinde van het bed. Rommel oogt niet alleen onrustig, het vangt ook flink wat stof. Laat kleding daarom ook niet op een hoop in een hoek liggen of op die eeuwige stoel, maar leg het in de wasmand of hang het in de kast.

Lees verder onder de advertentie

Kun jij wel wat slaapadvies gebruiken? Totaalbed is specialist in het juiste bed, afgestemd op jouw voorkeuren en lichaam. Check nu alvast de collectie online of ga langs in een van de 22 filialen en laat je adviseren door één van de slaapadviseurs. Ook fijn: Totaalbed produceert in Europa, en bezorgt én monteert gratis. Als je dáár niet lekker van gaat slapen…