WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Bankzaken: waarom proefzitten altijd een goed idee is

Online shoppen is leuk, praktisch en snel, maar voor de grotere interieuruitgaven is een bezoek aan de winkel wel zo fijn. Zeker in het geval van een nieuwe bank. Want een bank moet natuurlijk niet alleen knap staan, maar bovenal lekker zitten.

In samenwerking met Woonmall Alexandrium

Lederland Zitmeubelen

Kleur en materiaal in het echt zien

Op de site van een woonwinkel kunnen kleur, materiaal en weefpatroon anders overkomen dan in het echt. Een stuk lichter bijvoorbeeld, grover of warmer. Daarom is het altijd slim om stalen vooraf te bestellen. Nog fijner is om het materiaal in de winkel zelf te bekijken. Wie weet valt het schaduweffect van velours toch tegen en val je tegen alle verwachtingen in als een blok voor die leren bank die er toevallig naast staat. Niet gek, want leer in rijke tinten maakt dit jaar een comeback en vormt een warm tegenwicht voor koelere metalen. Neem de collectie van Lederland Zitmeubelen in Woonmall Alexandrium die bestaat uit meer dan 50 leersoorten en 250 kleuren. Wie op zoek is naar een leren bank wordt hier zeker weten heel blij.

Nano Interieur

Verschillende opstellingen proberen

Een chaise longue erbij of toch niet, de hoek links of rechts, of toch een driezitsbank? In de winkel worden verschillen tussen opstellingen pas echt goed zichtbaar. Tip: meet thuis de afmetingen op, zodat alle opties in de winkel duidelijk zijn en je doelgericht kunt keuren en testen. Een nieuwe bank zelf samenstellen kan ook, zoals bij Nano Interieur in Woonmall Alexandrium. Dit Nederlandse merk produceert een groot deel in-house, waardoor de mogelijkheden onbeperkt zijn. Kleur, stijl, maat en opstelling: alles kan volledig naar je smaak en wens ontworpen worden.

Plof maar neer

Online kan een bank eruitzien als perfect plofmateriaal, maar in het echt kan dat behoorlijk tegenvallen. Wat de een zacht vindt, is voor de ander te hard. Ook de zithoogte en -diepte spelen een rol. Zitten en opstaan moet immers geen hindernis zijn. Probeer een paar banken in de winkel uit en je weet precies wat je wilt én wat niet. Voor ultiem zitcomfort én een regelrechte designlook tippen we Montèl in Woonmall Alexandrium.

Advies op maat

Hoe kies je een bank die past bij de rest van het interieur? Welk materiaal is met huisdieren handig? Gaat een hoekbank wel passen? Webwinkels bieden tegenwoordig uitgebreid onlinehulp, maar voor persoonlijk advies op maat is de fysieke woonwinkel toch echt de beste plek. Tip: plan vooraf online een afspraak in, zodat je direct geholpen wordt als je de deur binnenstapt.

Goed kunnen vergelijken

Het gebeurt vaak: een bank op het oog hebben, gaan kijken en uiteindelijk met een compleet ander exemplaar thuiskomen. Omdat die opstelling praktischer is, de stof of kleur alleen in de winkel te zien is of vanwege de fijne prijs. Tip: ga naar een woonmall als Woonmall Alexandrium in Rotterdam en vergelijk zitbanken van meerdere merken en winkels. Wedden dat je met je droomexemplaar thuiskomt?

Meer wooninspiratie nodig? Lees hier verder:

5 Redenen om dit weekend naar de woonmall te gaan

Designlovers opgelet: hier vind je 3 mooie designwinkels onder één dak

Waarom je vandaag nog een marmeren keukenblad wilt

Trendalert: de mooiste items in retro chic-stijl

nog meer: Samenwerking