WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Badkamervragen: hoe maak je een kleine badkamer praktisch en sfeervol?

In de serie Badkamervragen beantwoordt vtwonen-stylist Eva veelgestelde vragen over het indelen en stylen van verschillende type badkamers. Dit keer tipt ze hoe je van een kleine badkamer een praktische én sfeervolle plek maakt.

In samenwerking met X²O Badkamers

1. Indeling

Een badkamer waarin veel kleine spullen gaan krijgt al snel een propperige uitstraling. Hierdoor voelt de ruimte klein aan. Verstop daarom handdoeken, de föhn en verzorgingsproducten in meubel met veel opbergruimte. Een zwevend wastafelmeubel en badkamerwandkast zijn hier ideaal voor. Doordat ze niet op de grond staan, blijft de ruimte eronder leeg en dat maakt de badkamer optisch groter. Nog zo’n multitasker: de radiator. Moet de douche nog een plek krijgen? Plaats deze in de nis, dat scheelt ruimte. En met een draaideur is in- en uitstappen een makkie.

x2o Badkamers: Badkamervragen: hoe maak je een kleine badkamer praktisch en sfeervol?

2. Materiaal- en kleurgebruik

In een ieniemini badkamer is vaak weinig daglicht. Maak de ruimte helder met lichte, neutrale kleuren. Eikenhouten meubels passen hier met hun warme uitstraling perfect bij. Ook blinkend chroom straalt rust uit en matcht mooi bij hout. Een spiegel reflecteert het licht in de ruimte waardoor deze groter aanvoelt. Shop er een met verlichting en een anti-dampfunctie voor extra gemak. Door een mat witte wastafel, witte radiator en witte douchebak te combineren vormt alles één rustig geheel.

3. Styling

Van houten kruk tot jute wasmand: ook in een kleine badkamer zijn stijlvolle accessoires onmisbaar. Maar maak het niet te bont. Ga voor items in zachte tinten en van natuurlijk materialen. Denk aan hout, jute en marmer. Style het geheel af met handdoeken in lichtgrijs of beige voor een serene sfeer.

Tip: maak een schaaltekening

Teken en knip ieder badkamerelement op schaal uit om alle opties te verkennen.

Ontdek jouw badkamerstijl

Modern, landelijk, industrieel of toch meer fan van design? Doe de test op vtwonen.nl/badkamerstijltest en ontdek welke badkamerstijl bij jou past!

Meer inspiratie opdoen?

Bij X²O Badkamers vind je alle badkamertrends voor de scherpste prijzen. Kijk op x2o.nl of bezoek een van de 17 showrooms om alle designmerken te ontdekken en geef een kleine badkamer een grootse make-over.

nog meer: Samenwerking