WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

7 redenen om voor een slaapkamer in natureltinten te gaan

De slaapkamer is heilig. Het is dé plek om uit te rusten na een lange dag en om energiek aan een nieuwe dag te beginnen. Waar kan dat beter dan op een geborgen plek gehuld in natureltinten? Wij geven 7 redenen om te kiezen voor een slaapkamer in een kalm kleurpalet.

In samenwerking met Swiss Sense

6 redenen om voor een slaapkamer in natureltinten te gaan

1. Alle ruimte om te experimenteren

Rustige basis? Dan kan er lekker geëxperimenteerd worden met texturen. Wol, zijde, linnen, katoen… Natuurlijke materialen zorgen voor rust in de slaapkamer en maken een kleurpalet vol grijzen en bruinen nóg mooier. Met als bijkomend voordeel: té druk wordt het nooit.

2. Elke dag de luxe van een hotelkamer

De natuurlijke kracht van rustige kleuren en sobere materialen bewijst steeds weer: less is more. Een combinatie van wit- en natureltinten in de slaapkamer geeft een verstild, kalmerend effect. Zo lijkt de drukte van alledag ineens heel ver weg. En dat niet alleen, het is ook nog eens hartstikke chic, alsof je een luxe hotelkamer binnenstapt. Niet gek dat vtwonen stylist Eva voor rustige tinten en natuurlijke materialen in de slaapkamer koos.

Exclusieve tips van stylist Eva

In deze video deelt stylist Eva nóg meer tips om van de slaapkamer een heuse zen-oase te maken. Benieuwd hoe ze dat doet qua kleur, materiaal en sfeer? Ontdek het nu in de video. 

3. Vijftig tinten beige… en alles past bij elkaar

Het ene beige is het andere niet. Binnen een naturel kleurpalet zijn ontelbaar veel tinten. Het mooie: al die vergrijsde- en beigetinten combineren onderling perfect. Voor een mismatch op de muur hoef je dus niet bang te zijn. Sterker nog: warme naturellen en bruinen completeren elkaar juist en zorgen voor eenheid en rust. Dat bewijst ook deze prachtige slaapkamer.

4. Kleur toevoegen? Geen probleem!

Liever wat meer pit in de slaapkamer? Neem dan naturel tinten als basis en voeg vervolgens een dot kleur toe. Wat dacht je van een subtiele leemkleur samen met okergeel? Of zacht beige met fuchsiaroze? Matches made in heaven.

5. Het geeft een rustig gevoel

Nóg een reden om voor een slaapkamer in beigetinten te gaan, is dat die tinten een rustig gevoel geven. Met zo’n slaapkamer als die van Lindie en Stefan in ‘Weer verliefd op je huis’ krijg je echt zin om op tijd naar bed te gaan. Wat daarbij natuurlijk ook helpt: een goed bed. Stylist Eva koos voor de Boxspring Home 180 uit de collectie van  Swiss Sense. Een feest van een bed met z’n ingetogen, maar zachte uitstraling. En het allerbelangrijkste: hij ligt zo comfortabel dat het voelt alsof je op wolken slaapt. Een bed naar ons hart, want je stelt ‘m volledig naar eigen wens samen. Van de grootte tot de stofsoort tot de kleur (bij die laatste twee heb je maar liefst 100 opties!).

6. En dan… de geur!

Een passende geur toevoegen in de slaapkamer, versterkt het rustgevende effect van de ruimte. Stylist Eva deed dit in aflevering 4 van ‘Weer verliefd op je huis’ met de nieuwe Moments geurlijn van Swiss Sense. De collectie bestaat uit geurkaarsen, geurstokjes, interieursprays en oliën voor de oliediffuser. Allemaal verkrijgbaar in verschillende rustgevende, of juist verkwikkende geuren. Eva koos voor een geurkaars, geurstokjes en een interieurspray in de geur Fresh Linen: een verfrissende mix van lelie, tuberoos, bergamot en sinaasappelbloesem. Deze geur zorgt ervoor dat je ontspant en vol frisse energie aan de dag begint. En: de looks van de geurproducten passen óók nog eens prachtig in het kleurpalet van de slaapkamer.

7. Finishing touch voor extra luxe

En dan de finishing touch: een goed dekbed, bijvoorbeeld dit partnerdekbed. Heb je het ’s nachts altijd koud terwijl je partner ligt te puffen van de hitte – of juist andersom? Dit dekbed is dé oplossing. Met dit tweepersoonsdekbed kun je ieder een eigen dikte kiezen voor jouw kant van het bed en daarmee is jullie op maat gemaakte tweepersoonsdekbed geboren. En extra fijn: hij is beschikbaar in vierseizoenen, zodat je in de winter gemakkelijk voor een extra dikke variant kunt gaan.

Shop de look

Ook zin om aan de slag te gaan met de slaapkamer? Shop nu de producten die stylist Eva in aflevering 4 van ‘Weer verliefd op je huis’ gebruikte voor de make-over.

nog meer: Samenwerking