WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

3 slimme tips: zo houd je de keuken stijlvol én veilig

Handen wassen, koken, snijden, de afwas doen: in de keuken gebeurt vaak van alles tegelijk. Daarom is het belangrijk dat de keuken naast mooi en praktisch bovenal een veilige plek is. Met deze tips komt dat wel goed.

In samenwerking met Quooker

Lekker koken, met vrienden borrelen, de kinderen die hun huiswerk maken aan de keukentafel… Yep, in de keuken kan het er soms hectisch aan toegaan. Een ongeluk zit dan in een klein hoekje, zeker met jonge kinderen die nog niet begrijpen dat niet alles in de keuken even veilig is. Met deze tips houd jij de keuken stijlvol en veilig.

1. Zorgeloos koken

Met een inductiekookplaat kun je met een gerust hart koken en bakken. Het voordeel hiervan is dat alleen het gedeelte waar de pan op staat heet wordt. Haal je die weg, dan koelt de kookplaat meteen af. Voor extra veiligheid brandt er tijdens en direct na het koken een lampje of signaal om aan te geven dat de kookplaat heet is. Zodra deze voldoende is afgekoeld en je hem veilig kunt aanraken, verdwijnt vanzelf ook de waarschuwing op het display. Kijk, da’s handig.

2. Kokendwaterkraan

Een Quooker-kraan is, in tegenstelling tot veel waterkokers, een echte eyecatcher en bovendien de meest veilige keuze in de keuken. Het gevaar van een waterkoker is dat deze op het aanrecht staat, met ook nog eens een loshangend snoer. Hierdoor is er altijd het risico dat hij omvalt, bijvoorbeeld doordat jonge kinderen het snoer vastpakken en zo het kokende water over zich heen gooien.

Met een Quooker-kraan is dit uitgesloten, die kan simpelweg niet omvallen. De kraan geeft bovendien nooit zomaar kokend water: je moet de bedieningsknop eerst twee keer indrukken en vervolgens draaien. En dat is een heel veilig idee, want dankzij deze kindveilige bedieningsknop kunnen jonge onderzoekers ‘m niet ‘per ongeluk’ opendraaien. Ook slim: de kraan zelf is goed geïsoleerd en wordt dus nooit heet. Wanneer er kokend water getapt wordt, gaat er een lampje branden. Veilig in alle opzichten dus.

3. Lekker hoog die oven

Een oven onder de kookplaat: dat was lange tijd zo’n beetje de standaard. Maar echt handig? Nee, dat zeker niet. Daarom zien we nu steeds vaker voor een compacte oven op borsthoogte, dit zorgt voor extra gemak én veiligheid. Want hoe fijn is het dat je nooit meer hoeft te bukken om die pizza of dampende lasagneschaal uit de oven te halen? Nog een groot voordeel is dat grijpgrage kinderhandjes er niet bij kunnen. Juist, win-winsituatie dus.

Ook van jouw keuken een stijlvolle én veilige plek maken? Een Quooker-systeem geeft direct en veilig kokend water en je kunt hem qua looks en specs online helemaal zelf samenstellen. Er zijn diverse modellen en finishes beschikbaar. Er is altijd een Quooker-systeem dat perfect bij jouw keuken past.

nog meer: Samenwerking